Salamul de biscuiţi este un desert ieftin şi uşor de făcut dar pe care gospodinele se feresc să îl prepare la ocazii festive.
Vă prezentăm o variantă a acestui produs, mai festivă, cu un mod de prezentare mai elaborat.
Vă veţi impresiona musafirii şi încânta cu un desert tradiţional care le aminteşte de copilărie.
INGREDIENTE
100 g pudră cacao
250 g lapte praf fără zahăr
200 g unt
400 g zahăr
100 g biscuiţi
50 g stafide
2 linguri rom
MOD DE PREPARARE
Într-un vas cu fundul dublu se pun zahărul şi 100 de ml de apă. La foc mic,se amestecă şi se fierb până se leagă un sirop. Se adaugă 150 g unt şi se lasă pe foc până se topeşte, apoi se adaugă romul şi se ia vasul de pe foc.
Citeşte şi: Cel mai util truc din bucătărie: cum să cureţi un cartof fiert dintr-o singură mișcare
Într-un bol separat cerneţi laptele praf cu pudra de cacao şi amestecaţi. Trunaţi peste acest amestec siropul călduţ şi amestecaţi bine până când se omogenizează. adăugaţi imediat şi biscuiţii rupţi bucăţi mari sau mai mici, în funcţie de preferinţe şi stafidele hidratate în prealabil (în apă, coniac, rom).
Amestecaţi uşor să nu se rupă biscuiţii din mestec şi turnaţi totul într-o formă de chec unsă cu untul rămas. Puteţi să tapetaţi o formă de cozonac cu folie alimentară sau puteţi să folosiţi o formă de chec de unică folosinţă.
Citeşte şi: Rețete de pe vremea bunicii. Cornulete cu smantana, un adevărat deliciu, foarte ușor de preparat
Presaţi bine amestecul în formă să nu rămână goluri de aer şi puneţi la frigider până a doua zi. Se poate servi tăiat felii cu ajutorul unui cuţit pe care l-ai trecut prin apă caldă.
Poftă bună!