Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau marmelada. Cu toată invazia de rețete de prăjituri care de care mai arătoase și mai delicioase, parcă nimic nu se compară uneori cu rețetele copilăriei noastre, pe care ni le pregăteau bunicile. Rețete simple făcute din ingredinte puține, dar delicioase…
Landia.ro vă prezintă astăzi una dintre aceste rețete: cornulete cu smantana. O retetă publicată în volumul ”Dulciuri”, apărută în 1936, scrisă de doamna Maria General Dobrescu.
Ingrediente necesare pentru cornulete cu smantana:
- 250 grame unt proaspăt ( untul poate fi înlocuit cu untură)
- 2,5 dl smântână
- 500 grame făină
- Praf de sare
- Marmeladă, gem sau nucă
- Zahăr pudră
CITEȘTE ȘI: Secretul celor mai delicioase clătite. Vei folosi mereu acest truc
CITEȘTE ȘI: Chec pufos din doar două ingrediente. Este cea mai simplă și delicioasă rețetă!
Mod de preparare cornulete cu smantana
Pasul 1: Se amestecă ingredientele și se frământă bine aluatul.
Pasul 2: Se întinde aluatul pentru cornulete cu smantana în formă pătrată și se strânge, aducându-se părțile vis-a-vis până la mijloc, ca un șervet.
Pasul 3: Se pune aluatul la rece timp de o oră.
Pasul 4: Se întinde aluatul și se strânge iar, după procedura de mai sus. Se pune iar la rece.
CITEȘTE ȘI: CIOCOLATINA. Rețeta pentru un desert senzațional gata în 15 minute
CITEȘTE ȘI: Ciocolata de casă gata în doar zece minute. Vei renunța să mai cumperi ciocolată din magazine
Pasul 5: Se întinde aluatul subțire, ca o muchie de cuțit, se taie fâșii, apoi carouri , iar carourile se taie în triunghiuri.
Pasul 6: Fiecare triunghi se unge cu marmeladă sau se umple cu nuci și se sucesc în formă de cornulețe.
Pasul 7: Se pun cornulețele la copt circa 20 de minute, până ce se rumenesc frumos pe margini.
Pasul 8: Se dau cornulețele cu zahăr pudră și se servesc lângă un ceai sau lângă o cană cu lapte
Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Vulcan de ciocolata. Reteta cea mai căutată în România, ușor de făcut acasă!