Legumele sunt prima recomandare a dieteticienilor în cazul unei diete. Atenţie, nu toate legumele te vor ajuta să pierzi surplusul de kilograme. Cele care au în componenţă mult amidon au şi multe calorii, astfel că este indicat să le eviţi dacă doreşti să slăbeşti.
Cartoful, pericol pentru dietă
Prima legumă de pe lista celor care îngraşă este cartoful. „Cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierţi sau copţi pot avea şi 200 de calorii.
Dacă facem piure nu înseamnă că mâncăm dietetic dacă adăugăm lapte sau unt pentru gust. De asemenea, dacă prăjiţi cartofii aveţi o adevărată bombă calorică indiferent că îi mâncaţi simpli sau cu friptură.
Cartofii sunt benefici pentru organism, dar dacă vreţi să slăbiţi trebuie să îi consumaţi natur, fierţi în apă după ce i-aţi curăţat.
Evitaţi însă cartofii dulci, atât de populari în ultima vreme. Au aproape dublul caloriilor celor normali. Porumbul are şi el 150 de calorii. Este sănătos şi multă lume îl mănâncă fiert simplu sau ca şi garnitură. În dietă trebuie însă evitat“, spune pentru adevarul.ro medicul nutriţionist Eva Iorţan.
Fasolea, bombă de calorii
Nici fasolea nu este recomandată pentru dietă. Mai ales în cazul variantei uscate, unde la fiecare gram de produs, cantitatea de calorii este dublă.
Citeşte şi: Dieta indiana. Cum să slăbești opt kilograme în numai o săptămână
„Fasolea are multe beneficii, dar are şi multe calorii. 100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii. Dacă mâncaţi ciorbă de fasole, fie ea şi fără carne, sau iahnie de post dublaţi numărul de calorii deoarece pe lângă fasole se adaugă de obicei şi alte legume. Fasolea bătută este bună însă doar cu puţin usturoi, fără ceapă prăjită. De asemenea fasolea dă gaze şi de aceea trebuie consumată la prânz şi nu seara când digestia încetineşte“, mai spune medicul, potrivit sursei citate.
Legume „recomandate”
Pe lista legumelor care fac rău dietei se regăsesc şi avocado, ţelina sau rădăcina de pătrunjel. Nu acelaşi lucru se poate spune despre frunzele de pătrunjel. Acestea sunt benefice în dietă, chiar recomandate datorită complexului de vitamine pe care îl conţin şi pentru calităţile depurative.
Citeşte şi: Renunță o lună la acest aliment și îți garantez că vei slăbi. Despre ce aliment e vorba
Nutriţioniştii recomandă în diete consumul de castraveţi, săraci în calorii, rosii, ardei, brocoli, conopidă, varză sau dovlecei. Acestea nu depăşesc 50 de calorii la fiecare 100 de grame.
Atenţie însă la modul în care consumaţi aceste legume şi la adaosuri. Evitaţi prăjirea lor şi adăugarea de ulei şi multă sare care favorizează retenţia de apă.