Cum cureţi cuptorul cu microunde în 5 minute. Bonus: toată casa va mirosi plăcut – VIDEO

Curăţarea cuptorului cu microunde poate să fie o adevărată “misiune imposibilă” pentru gospodine. Indiferent de detergentul ales, riscaţi să nu clătiţi bine rezidurile sau să rataţi vreun loc mai puţin accesibil.

Sunt gospodine care preferă să cureţe electrocanicele cu ajutorul unor soluţii cât mai naturale, care să nu includă şi componenţi toxici. Acestora le prezentăm două soluţii extrem de eficiente şi practice care le vor scuti de multă muncă.

Cum cureţi cuptorul cu microunde

Aveţi nevoie doar de un bol, apă, oţet, o lămâie şi câteva picături de ulei esenţial.

Pentru prima variantă puneţi 2 ceşti de apă în bol la care adăugaţi şi 2 linguri de oţet. Puneţi şi câteva picături de ulei esenţial în aroma pe care o preferaţi şi daţi la cuptor. Setaţi pe temperatura cea mai înaltă pentru 5 minute.

Citeşte şi: Cum scapi de gândacii de bucătărie cu ajutorul frunzelor de dafin! Este mai ușor…

În cazul în care cuptorul este foarte murdar, după cele 5 minute mai lăsaţi amestcul să acţioneze timp de alte 2 – 3 minute.
Deschideţi cuptorul şi după ce s-au împrăştiat aburii ştergeţi cu o cârpă curată. Cuptorul dumneavoastră va sclipi de curăţenie. Bonus, toată casa va mirosi a ulei esenţial.

Pentru cea de a doua variantă aveţi nevoie de un bol în care aţi pus două ceşti de apă şi zeama de la o lămâie. Adăugaţi în apă şi cojile de lămâie rămase după stoarcere. Daţi totul la cuptor şi procedaţi la fel ca şi în primul caz.

Citeşte şi: Cum se curăță rapid și simplu tigăile arse. Un truc util pentru toate gospodinele

Această reţetă se poate aplica şi în cazul în care doriţi să împrospătaţi urgent casa ca să scăpaţi de eventuale mirosuri neplăcute de mâncare sau de la animale.

Suportul de sticlă se spală la fel ca o farfurie normală, în chiuvetă, cu ajutorul detergentului de vase.

PONT: Pentru a evita ca apa să explodeze, adaugă o scobitoare în vas. Vasele fără imperfecţiuni pot determina apa să fiarbă până la explozie. Scobitoarea care va pluti în apă va face ca bulele să se formeze în jurul ei, avitând astfel un eveniment nedorit. 

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
5 + 8 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.