Reţeta de papanaşi cu brânză este simplu de făcut şi nu necesită ingrediente speciale. Este preferată de mulţi români, mai ales de copii şi se regăseşte în meniul restaurantelor cu specific tradiţional.
Chiar dacă pentru prepararea desertului aveţi cantităţi fixe de ingrediente, bucătarii spun că practica este cea care face diferenţa între reţete.
INGREDIENTE PAPANAŞI:
300 g brânză de vaci
o lingură zahăr
130 g făină
1 ou
1/2 pachet praf de copt
o lingură griş
coajă de lămâie
un plic zahăr vanilat
2 picături esenţa de rom
ulei pentru prăjit
zahăr pudră vanilat pentru pudrat
smântână şi dulceaţă – de preferat o dulceaţă mai acrişoară pentru servire
Citeşte şi: Vulcan de ciocolata. Reteta cea mai căutată în România, ușor de făcut acasă!
Citeşte şi: Rețete de pe vremea bunicii. Cornulete cu smantana, un adevărat deliciu, foarte ușor de făcut!
PREPARARE PAPANASI
Brânza de vaci se mixează cu oul, praful de sare, zahărul, zahărul vanilat şi bicarbonatul care a fost stins cu zeamă de lămâie (se poate folosi şi oţet). Adăugaţi în ploaie făina bine cernută şi frământaţi bine. Cantitatea de făină se poate suplimenta în cazul în acre aluatul este prea moale.
Citeşte şi: Secretul celor mai delicioase clătite. Vei folosi mereu acest truc
Citeşte şi: Chec pufos din doar două ingrediente. Este cea mai simplă și delicioasă rețetă!
Amestecul se frământă până se obţine un aluat moale dar care se desprinde uşor de pe mână. Se întinde pe o suprafaţă bine pudrată cu făină şi se porţionează în funcţie de preferinţe. Modelaţi papanaşi rotunzi cu capac sau fără.
Se prăjesc în baie de ulei bine încins câte 2 – 3 minute pe ambele părţi, în funcţie de mărime.
Se lasă pe un prosop de hârtie la scurs şi apoi se servesc cu smântână, dulceaţi şi pudraţi cu zahăr pudră.
Citește și: Dulceaţă de ardei iuţi. Reţeta cu care îţi vei impresiona musafirii şi care merge cu friptura