Cu ce scapi de bătături în 5 minute!

De ce apar bataturile
Sursa foto: pixabay

Bătăturile sunt o parte a corpului nostru care ne dau multe neplăceri și dureri de cap. Iar orice am face, parcă numai nu reușim să scăpăm definitiv de ele. Dacă și dumneavoastră vă confruntați cu aceeași problemă trebuie să știți că exsită o soluție simplă, naturistă, pentru a scăpa de ele fără să fie nevoie de apelați la un specialist chirurg. Este în primul rând nedureroasă, ieftină și la îndemâna oricui!

Citește și: Care este cea mai murdară parte a corpului tău! Nu se curăță nici dacă faci duș de două ori pe zi 

Bătăturile dureroase vor fi doar o amintire urâtă, tot ce trebuie este să aveți multă răbdare și perseverență! Miracole nu se vor întâmpla peste noapte, dar pentru a face pași spre vindecare veți avea nevoie să vă îngrijiți doar 10-15 minute pe zi!

Cum să scapi de bătături – Metoda 1:

Pentru a scăpa de bătături trebuie să urmați mai mulți pași, în fiecare seară:

Pasul 1. Dizolvați în apă caldă 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Spălați-vă picioarele în această compoziție pentru minim 5 minute, însă ideal ar fi 10-15 minute. Acest timp este necesar pentru ca pielea moartă sau întărită să se înmoaie.

Citește și: Ai respiratie urat mirositoare? 14 sfaturi care te vor scăpa de această problemă stânjenitoare 

Pasul 2. Dacă puteți suporta oțetul, aplicați pe zonele afectate puțină vată înmuiată în oțet. Pansați apoi zona cu un plasture sau o bucată de material din bumbac, în funcție de dimensiunea bătăturii. Lăsați să acționeze până dimineața. A doua zi, cu ajutorul unei pietre ponce, frecați bine zona pe care ați tratat-o.

Cum să scapi de bătături – Metoda 2:

Curățați de coajă o lămâie și tăiați-o felii. Puneți câte o felie de lâmâie pe fiecare bătătură – important este a aceasta să fie suficient de groasă și suculentă. Legați apoi cu o cârpă din bumbac ori tifon și lăsați să acționeze peste noapte. Repetați procedeul până când veți scăpa de bătături!

De ce apar bătăturile

Bătăturile apar din cauza frecării pielii de obiecte solide precum pantofii, de cele mai multe ori în zona de contact a degetului mare cu talpa piciorului, acea porțiune pe care ne sprijinim cel mai mult atunci când stăm pe tocuri. În ceea ce privește bătăturile de la mâni, de cele mai multe ori apar în podul palmei, tot din pricina frecării repetitive de obiecte tari.

Îți mai recomandăm:

Bătăturile sunt formate din straturi moarte care nu s-au exfoliat și s-au presat unele peste altele, formând astfel un strat de piele îngroșată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 8 = 11

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.