Cum arăta țara noastră pe vremea bunicilor? Descoperă o colecție impresionantă de fotografii! – FOTOGALERIE

romania interbelica
Sursa foto: muzeul de fotografie.ro

Ce ați spune dacă ar fi să descrieți România lui 2017? O țară frumoasă dar plină de corupție, în care fiecare se luptă pentru „ciolan”, ar spune unii. Alții, dezamăgiți de “fiara” în care s-a transformat țara nostră, au luat-o pe drumul străinătății pentru o viață mai civilizată, mai bună, în care să nu simtă nici lipsuri, nici nevoi. România mai înseamnă pentru mulți, chiar și în 2017, un tărâm magic, cu peisaje unice și cu oameni simpli și gospodari, pe care trebuie să vii să o vezi măcar o dată în viață, în orice colț de lume te-ai născut. În zilele noastre, România este, se poate spune, un loc al extremelor. Însă cum era, oare, țara noastră acum 100 de ani?

Citește și: Top 7 locuri cu apa termala unde te poți răsfăța în această vară

Un album fascinant care avea să surprindă atmosfera anilor interbelici așa cum puține albume asemănătoare au făcut-o este albumul fotografic ROMÂNIA, care a părut în 1933 la Leipzig, sub semnătura fotografului Kurt Hielscher, un apropiat al Casei regale a României și unul dintre cei mai renumiți fotografi germani.

Citește și: Stațiunea minune a României unde marea s-a mutat în mijlocul munților – VIDEO

“Dar pe lângă mulțumirea pe care am simțit-o, lucrând, m-a cuprins și durerea că întreg poporul român este amenințat de un dușman crunt, căci de cultura acestei țări binecuvântate de soare se apropie norii grei ai Occidentului: praful civilizației care înăbușe orice viață plină de coloare. Așa își pierde treptat, un popor cu simț artistic, străvechea sa înfățișare”, a spus fotograful Hielscher după ce a vizitat țara noastră, potrivit omofon.com.

Citește și: În acest oraș din Europa poți închiria o casă cu 1 euro pe an. Ce trebuie să faci în schimb – FOTO

Strămoșii noștri ne-au lăsat o Românie simplă, dar în același timp bogată, de o frumusețe inconstestabilă! Noi, prin copiii noștri, suntem cei care trebuie să transmitem mai departe generațiilor viitoare această comoară de o valoare incomensurabilă, astfel încât trecutul atât de pur și simplu să nu fie uitat! Să păstrăm vie amintirea unei Românii de altădată, atât de naturală și în același timp spectaculoasă!

Dacă cineva te va întreba de acum înainte ce poți găsi interesant în România, spune-i că creste de munți până la nori, dealuri și câmpii întinse, marea agitată, oameni veseli și gălăgioși și orășele cu povești nemuritoare!

Iată câteva fotografii care conturează viața românească din anul 1933 publicaate de site-ul Muzeuldefotografie. Descoperă România fotografiată de Kurt Hielscher acum 84 de ani!

Citește și: Care este cea mai murdară parte a corpului tău! Nu se curăță nici dacă faci duș de două ori pe zi

romania interbelica
Sursa foto: muzeul de fotografie.ro

Citește și: Spune adio petelor galbene de pe bluze și cămăși! Cum scoți petele de transpirație de pe haine

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + = 9

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.