Spune adio facturilor duble la încălzire! Aceste 10 trucuri te vor ajuta să faci economie la iarnă

calorifer economie incalzire

Nu este nevoie să cheltui o avere ca să te simți confortabil în propria casă. Poți să faci economie la iarnă dacă vei ține cont de câteva trucuri foarte simple.

Ca să nu ai facturi usturătoare la energia termică în sezonul rece trebuie ştii câteva reguli elementare care ţin de eficienţa termică a unei clădiri.

Trucuri care te vor ajura să faci economie:

1. Poţi creşte temperatura din cameră cu cel puţin trei grade dacă lipeşti în spatele caloriferului, pe perete, o folie de aluminiu mai mare decât radiatorul. Căldura generată de acesta nu se va mai pierde în exterior prin perete.

2. Dacă nu aveţi geamuri care izolează bine şi aveţi încă geamuri de lemn, asiguraţi-vă că nu aveţi pe acolo pierderi de căldură. Lipiţi sticla de rama de lemn cu silicon şi lipiţi fâştii speciale de cauciuc pe marginea ramei de lemn pentru izolare.

Citeşte şi: Cum arată casa de vis pentru fiecare zodie. Cum alegi locuința ideală – FOTO

3. Şi în cazurile geamurilor termopan asiguraţi-vă că garniturile de cauciuc sunt în stare bună şi izolează eficient. În cazul în care acestea sunt învechite, schimbaţi-le. Veţi cheltui ceva dar veţi amortiza rapid chletuiala. De asemenea, verificaţi ca feroneria să fie setată la regimul corect.

4. Puneţi pe pervaz sau pragurile de la camerele unde circulaţi mai puţin perne de burete. Le puteţi confecţiona singuri sau le puteţi achiziţiona din magazin. Perna va împiedica aerul rece să circule prin spaţiul dintre uşă şi pardoseală.

5. Aţi gătit în cuptor? După ce aţi terminat, lăsaţi cuptorul deschis  pentru a intra căldura în încăpere.

Citește și: Soluţii ieftine pentru încălzirea casei. Cele mai eficiente metode de a păstra căldura

Foto: facebook.com

7. Nu staţi cu perdelele trase atunci când este o zi însorită. Lăsaţi razele soarelui să intre în încăpere şi vă veţi bucura de un confort termic sporit.

8. Nu obturaţi caloriferele cu obiecte de mobilier. Acestea vor bloca răspândirea căldurii în încăpere.

9. Chiar dacă sunteţi adepţii minimalismului şi preferaţi o pardoseală goală, în perioada rece folosiţi un covor mare, pufos. Veţi avea instant câteva grade în plus în casă.

Citeşte şi: Cel mai tare truc! Ce se întâmplă dacă pui nucile în congelator!?

10. Puteţi încălzi casa şi cu aburul de la duş. Lăsaţi uşile deschise după ce aţi terminat duşul şi căldura degajată de apă va pătrunde în casă.

Cu siguranţă cel puţin unul dintre trucurile prezentate vă va ajuta să economisiţi bani la factura pentru căldură şi să vă sporiţi căldura în locuinţă.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
16 + 16 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.