Un truc util tuturor gospodinelor. Ce se întâmplă dacă pui nucile în congelator

nuci congelator
Foto: California Walnuts

Nucile sunt extrem de delicioase în prăjituri, dar sunt mult mai sănătoase atunci când sunt consumate individual! Se spune că patru nuci pe zi sunt secretul unei inimi sănătoase –  iar noi îți garantăm că nu doar atât! 

Sănătate multă într-un miez de nucă

Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziție o pleiadă întreagă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.

Citește și: Dr OZ recomandă: Care sunt cele 4 alimente care nu trebuie să lipsească din frigiderul tău

Nucile reduc colesterolul, scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare iar riscul de stop cardiac scade cu o treime. Totodată, nucile sunt o sursa de grasimi bune și ajută la cura de slabire. Sunt un excelent remediu impotriva insomniei, alungă stresul si ameliorează durerile. Mai mult decât atât, previn constipatia, ne ajută să avem oase puternice și o viață lungă!

Cu atâtea beneficii, te-am convins, cu siguranță, să incluzi și tu nucile în meniul familiei ori de câte ori ai ocazia!

Citește și: Greșeala pe care o facem atunci când punem varza la murat! Iată rețeta corectă 

Cum să păstraţi cel mai bine nucile 

Însă problema intervine în momentul în care ai cumpărat mai multe nuci decât ai nevoie pe moment, și nu știi cum să le păstrezi pentru a-şi menţine proprietăţile si pentru a evita râncezirea lor! Dar stai liniștită, avem pentru tine un truc extrem de simplu și util, pe care il vei folosi în fiecare an!

Iată despre ce este vorba: Pentru că nucile să îşi menţine proprietăţile nutriţionale, gustul şi aroma, trebuie să le îngheţi.

Citește și: Cel mai simplu truc pentru o friptura fragedă: secretul care face carnea de porc sau de vită să se topească în gură 

Pune-le în recipiente etanş înainte de a le băga la congelator. Atenție, însă! Nu curăța nucile de coajă înainte pentru că nu vor mai avea niciun gust. Nucile trebuie să fie crude şi neprocesate, scrie girly.ro,potrivit secretele.com.

Dacă le păstrezi în acest fel, nucile nu vor avea gustul amărui pe care îl au atunci când le păstrezi la temperatura camerei.

Cum îți dai seama că nucile s-au râncezit

Atenţie, nu trebuie să fie neapărat mucegăite. Acestea îşi pot modifică nuanţa, dar cel mai uşor vă daţi seama după gust şi miros. Jurnaliștii de la digi24 vă recomandă ca, dacă sunt neplăcute şi diferite de cum le ştiaţi, atunci ar fi bine să le aruncaţi!

Citește și: Gulas unguresc la ceaun. Secretele rețetei tradiționale

Dacă v-a plăcut articolul nostru, nu ezitați să îl distribuiți mai departe! Vă multumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + 8 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.