Nucile sunt extrem de delicioase în prăjituri, dar sunt mult mai sănătoase atunci când sunt consumate individual! Se spune că patru nuci pe zi sunt secretul unei inimi sănătoase – iar noi îți garantăm că nu doar atât!
Sănătate multă într-un miez de nucă
Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziție o pleiadă întreagă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.
Citește și: Dr OZ recomandă: Care sunt cele 4 alimente care nu trebuie să lipsească din frigiderul tău
Nucile reduc colesterolul, scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare iar riscul de stop cardiac scade cu o treime. Totodată, nucile sunt o sursa de grasimi bune și ajută la cura de slabire. Sunt un excelent remediu impotriva insomniei, alungă stresul si ameliorează durerile. Mai mult decât atât, previn constipatia, ne ajută să avem oase puternice și o viață lungă!
Cu atâtea beneficii, te-am convins, cu siguranță, să incluzi și tu nucile în meniul familiei ori de câte ori ai ocazia!
Citește și: Greșeala pe care o facem atunci când punem varza la murat! Iată rețeta corectă
Cum să păstraţi cel mai bine nucile
Însă problema intervine în momentul în care ai cumpărat mai multe nuci decât ai nevoie pe moment, și nu știi cum să le păstrezi pentru a-şi menţine proprietăţile si pentru a evita râncezirea lor! Dar stai liniștită, avem pentru tine un truc extrem de simplu și util, pe care il vei folosi în fiecare an!
Iată despre ce este vorba: Pentru că nucile să îşi menţine proprietăţile nutriţionale, gustul şi aroma, trebuie să le îngheţi.
Pune-le în recipiente etanş înainte de a le băga la congelator. Atenție, însă! Nu curăța nucile de coajă înainte pentru că nu vor mai avea niciun gust. Nucile trebuie să fie crude şi neprocesate, scrie girly.ro,potrivit secretele.com.
Dacă le păstrezi în acest fel, nucile nu vor avea gustul amărui pe care îl au atunci când le păstrezi la temperatura camerei.
Cum îți dai seama că nucile s-au râncezit
Atenţie, nu trebuie să fie neapărat mucegăite. Acestea îşi pot modifică nuanţa, dar cel mai uşor vă daţi seama după gust şi miros. Jurnaliștii de la digi24 vă recomandă ca, dacă sunt neplăcute şi diferite de cum le ştiaţi, atunci ar fi bine să le aruncaţi!
Citește și: Gulas unguresc la ceaun. Secretele rețetei tradiționale
Dacă v-a plăcut articolul nostru, nu ezitați să îl distribuiți mai departe! Vă multumim!