Cum a transformat o româncă spaţiul din jurul blocului, plin de gunoaie și buruieni, într-o grădină ca un colț de rai – FOTO

Sursa foto: eBihoreanul

Doamna Maria Dochia, o chimistă de 61 de ani din Oradea a reușit să își impresioneze vecinii după ce a transformat spaţiul din jurul blocului unde locuieşte, plin de gunoaie şi buruieni, într-o grădină ca un colţ de rai. Totul a început în urmă cu trei ani, când s-a săturat să vară spaţiul din jurul blocului neîngrjjit, plin de bălării.

Primul lucru pe care Maria l-a făcut în cei 150 de metri pătraţi a fost să cureţe buruienile, iar apoi a plantat primii trandafiri. Mai apoi, când a venit primăvara, a erbicidat toată zona şi a continuat plantările, sădind fel de fel de flori. Vara, locul era deja plin de culoare şi de miresme, scrie eBihoreanul.

Sursa foto: eBihoreanul

Citește și: Bougainvillea, floarea de hârtie. Cum îngrijeşti planta care aduce aerul mediteranean în casa ta 

„Mi-era mai mare dragul să mă uit de la geamul apartamentului meu spre grădină, să văd cât de diferit arăta locul„, mărturiseşte ea, potrivit sursei citate.

De atunci, îngrijeşte zilnic grădina, care a ajuns să numere zeci de soiuri şi sute de exemplare de roze, hortensii, margarete, dar şi plante mai puţin comune, precum floarea-tigru şi floarea arlechin.

Sursa foto: eBihoreanul

Citește și: De ce nu e bine să plantezi un brad lângă casă. Secretul din spatele acestei superstiţii 

De asemenea, grădina are şi plante aromatice, precum busuiocul şi lavanda, iar primăvara e plină de ghiocei şi zambile. Atât de multe sunt soiurile de plante sădite de Maria, încât tot anul, cu excepţia iernii, grădina e mereu înflorită…

Sursa foto: eBihoreanul

Pe lângă flori, Maria a plantat şi feluriţi arbuşti, un tei şi două arcade pentru trandafiri, confecţionate chiar de ea, și recunoaște că multe informații care i-au fost de folos le-a citit pe internet.

Citește și: Cum să îngrijeşti un trandafir japonez ca să înflorească. 7 ponturi pe care nu ţi le-a spus nimeni 

Sursa foto: eBihoreanul

“Îmi cer vecinele flori şi le dau cu cel mai mare drag. Le-am încurajat să planteze şi ele, că mai avem spaţii verzi în jurul blocului”, a declarat orădeanca penteu ebihoreanul.ro. Mai multe despre povestea doamnei Maria dar și mai multe imagini aflați aici

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
28 + 6 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.