Ce se întâmplă dacă torni sare în scurgerea de la chiuvetă. Răspunsul te va uimi

sarea desfunda chiuveta

Există o sumedenie de trucuri care ne pot face viața mai ușoară. Este vorba și despre exemplul de mai jos, care poate fi extrem de eficient atunci când gospodinele se înfruntă cu înfundarea chiuvetei.

Nu de puține ori ai pățit, nu-i așa, să ți se „strecoare” mici bucăți de resturi alimentare prin sifonul de la chiuveta din bucatarie. Colac peste pupăză, chiveta ți s-a înfundat când ți-a fost lumea mai dragă! Ei bine, dacă torni în scurgere apă fierbinte amestecată cu sare vei scăpa rapid de problema țevilor înfundate, dar și de o factură groasă de la instalator.

Metoda este foarte eficientă deoarece combinația poate face minuni la desfundarea țevilor și, în plus, ajută și la topirea grăsimii acumulată în ele. Mai mult decât atât. Dacă te deranjează mirosurile neplăcute care ies din scurgerea de la bucătărie, avem o veste bună și în această situație: ele vor dispărea și nu vei mai avea niciun disconfort olfactiv.

Citește și: Cea mai frumoasă cascadă din lume se află în România. Tu ai fost aici?

Pe de altă parte, dacă chiuveta ta este plină de resturi alimentare, iar această tehnică nu a avut efectul scontat, mai poți încerca o variantă: toarnă pe țeava de scurgere sare, bicarbonat și oțet, iar apoi adaugă apă clocotită. Pentru ca chiuveta să se desfunde imediat, cel mai important este să respectați ordinea în care sunt turnate aceste ingrediente.

Sarea, aliatul din bucătărie

“Te iubesc ca sarea în bucate” spunea fata de împărat din poveste. Mare dreptate avea! Asta deoarece sarea este ingredientul indispensabil din bucatărie. Dă gust mâncărurilor pe care le preparăm celor dragi și scoate în evidență celelalte arome.

Însă acest ingredient care face mâncarea mai gustoasă poate fi folosit și în alte moduri, extrem de utile. Spre exemplu, sarea este un excelent exfoliant și poate înmuia rapid pielea uscată. În plus, este de real ajutor la curățarea covoarelor pătate cu vin sau grăsime, iar geamurile nu vor îngheța dacă le ștergem cu un burete îmbibat în apă și sare.

În bucătărie, sarea păstrează salata verde crocantă, încetinește procesul de oxidare al fructelor tăiate, scurtează durata de preparare a mâncărurilor și ajută la fierberea ouălor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 9 = 18

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.