Cum să cureți corect masina de spalat rufe. E simplu și nu mai ai nevoie de alte soluții anti-calcar!

cum cureti corect masina de spalat rufe
Sursa foto: www.pixabay.com

Mașinile de spălat cu încărcătură frontală sunt eficiente din punct de vedere energetic și folosesc mai puțin detergent decât cele cu încărcare superioară, dar uneori au tendința de a păstra mucegaiul și mirosurile neplăcute.

Dacă curățați mașina de spălat o dată pe lună, veți menține un aer proaspăt în interior, dar veți avea și haine cu miros mai frumos.

Landia.ro vă prezintă o metodă de curățare simplă, rapidă și eco-friendly, cu produse pe care le aveți în mod uzual în casă.

De ce aveți nevoie:

• 2 căni de oțet de 70%
• 1/4 cană de bicarbonat
• 1/4 cană apă
• Burete pentru vase

Landia îți recomandă:

Pasul 1: Amestecați bicarbonatul și apa într-un castron mic și adăugați două linguri de oțet. Această soluție va fi „detergentul” pentru curățarea mașinii de spălat. Se toarnă, separat, oțetul într-un vas.

Pasul 2: Adăugați amestecul de bicarbonat de sodiu în recipientul de detergent al mașinii de spălat și turnați oțetul în cuvă.

Pasul 3: Porniți mașina de spălat la temperatura maximă, de regulă programul pentru lenjerii și prosoape și o lăsați să-și facă treaba până la capăt.

Pasul 4: După ce ciclul de spălare s-a încheiat, curățați cu un burete de bucătărie uzual ușa, garniturile din cauciuc și cuva. Nu uitați de sertarul pentru detergent! În final clătiți bine cu apă.

Dacă urmați procedura o dată pe lună, mașina de spălat nu va avea nevoie de alte soluții pentru curățare, adesea scumpe și prea puțin eficiente.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
15 + 3 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.