Acest student a deţinut pentru 1 minut domeniul google.com. Suma fabuloasă pe care a primit-o de la Google

google
Sursa foto: pixabay.com

Un student din Statele Unite ale Americii care a deținut timp de 1 minut domeniul de internet google.com a primit de la corporația americană suma de 12.000 de dolari, potrivit Boston Globe.

Studentul, pe numele său Sanmay Ved, căuta domenii libere pe Google Domains când a văzut că domeniul google.com este disponibil. El a plătit 12 dolari şi a intrat în posesia acestui domeniu.

După ce comanda a fost verificată și plata efectuată, lui Sanmay Ved nu i-a venit să creadă că a primit chiar și un email de confirmare a achiziției domeniului pe care se efectuează zilnic 80% din căutările de pe întreg internetul. Bucuria sa avea să dureze puțin deoarece un minut mai târziu a primit un nou email prin care a fost înştiinţat că achiziţia domeniului google.com a fost anulată.

Cu oate că tânărul nu a cerut o recompensă financiară pentru că a descoperit vulnerabilitatea în sistem, Google i-a oferit 12.000 de dolari. Suma iniţială oferită de gigantul internetului a fost mai mică, însă stafful de la Google au decis să o dubleze când au aflat că Sanmay Ved a donat recompensa către o asociație caritabilă.

Google sau Google Web Search este un motor de căutare pe Internet al companiei americane Google Inc., fondată în 15 septembrie 1997 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Motorul de căutare oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor din web, în 124 de limbi, având o bază de date cu peste 25 de miliarde de pagini de situri web.Statisticile indică faptul că peste 80% din căutările pe Internet sunt efectuate prin motorul de căutare Google, acesta aflându-se pe primul loc în preferința consumatorilor, conform Wikipedia.

Google este concurat de motoare de căutare ca Yahoo! Search, Baidu, Microsoft Bing, InterActiveCorp Ask.com, AOL și altele.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
21 + 5 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.