14 ciobănești germani au înconjurat o fetiță. Copila a ridicat mâinile la cer și ceva incredibil s-a întâmplat. Peste 5 milioane de oameni au urmărit imaginile

Similarităţile dintre creierul omului şi cel al câinelui explică prietenia multimilenară dintre aceste două specii.

Oamenii şi câinii îşi împart existenţa de peste 30.000 de ani, iar  oamenii de ştiinţă au aflat una dintre explicaţiile acestei bune înţelegeri dintre cele două specii: între creierele oamenilor şi ale cele câinilor au fost descoperite asemănări uimitoare.

Câinii răspund la emoţiile trădate de glas în acelaşi mod ca şi oamenii: atât câinii, cât şi oamenii au anumite arii cerebrale asemănătoare, destinate acestui proces, arată cercetările.

Articolul continuă după recomandări:

Citește și: De ce sunt îngropați morții la doi metri adâncime? Puțină lume știe asta!

Citește și: De ce poartă musulmanii barbă! Explicația la care nici nu te așteptai

Citește și: De ce nu se strică niciodată apa sfințită. Ce se întâmplă, de fapt

Așa se explică și acest videoclip care prezintă relația incredibilă dintre o fetiță și mai mulți ciobănești germani. Copila se distrează de minune alături de cei 14 câini, iar videoclipul face senzație pe internet.

Deși există percepția potrivit căreia acești câini au un comportament agresiv și pot fi periculoși atunci cand se află în preajma copiilor, materialul video ne oferă o cu totul altă perspectivă.

Peste 5 milioane de oameni au urmărit imaginile de mai jos:

Revenind la studiu, rezultatele studiului sugerează că afecţiunea câinilor faţă de oameni se situează dincolo de interesul pentru mâncare; că şi câinii ne îndrăgesc din aceleaşi motive pentru care ne îndrăgesc şi alţi oameni – lucruri precum confort social sau legături sociale.

Cercetări anterioare, întreprinse de oamenii de ştinţă americani de la Universitatea Emory din Atlanta, SUA, au arătat că o porţiune a creierului asociată cu emoţiile pozitive este asemăntoare la câini şi la oameni.

De fapt, aceste cercetări confirmă ceea ce iubitorii de câini au ştiut întotdeauna, intuitiv: că prietenii lor canini percep iubirea şi afecţiunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 2 = 7

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.