De ce poartă musulmanii barbă! Explicația la care nici nu te așteptai

Foto: bzi.ro

Parul facial este, in lumea musulmana, un atribut al statutului social, care transmite informatii pretioase despre fiecare barbat, chiar inainte ca acesta sa se prezinte interlocutorului sau sa ii vorbeasca. Altfel spus, barba contribuie la prima impresie pe care un partener de conversatie ar putea sa o aiba. Dar asta nu este tot.

Un jurnalist egiptean a explicat simbolistica obiceiului de a purta barbă în lumea arabă şi musulmană

Exista mai multe stiluri in care se poarta barba, in acele regiuni si multe semnificatii, pentru fiecare. In lumea araba si musulmana, parul facial denota mai mult decat intretinerea aspectului exterior si a unui stil personal, dupa cum remarca un jurnalist din Cairo, Ashraf Khalil.

Barba mai este vazuta si ca o dovada de barbatie si onoare. Insa dincolo de toate aceste date referitoare la statut social si la identitate, barba mai este purtata si ca tactica de supravietuire, crede jurnalistul BBC.

În urmă cu doi ani mă aflam, împreună cu părinţii, într-o moschee în apropiere de Chicago. Ei m-au prezentat unei vechi prietene de familie: o doamnă care mă cunoştea de când eram copil, dar care nu mă văzuse de câţiva ani. A îmbrăţişat-o pe mama şi i-a strâns mâna tatălui meu, dar când s-a întors spre mine, nu s-a apropiat deloc, nu a încercat să îmi strângă mâna, în schimb mi-a făcut, într-un mod ciudat cu mâna, ca şi cum ar fi vrut să plece. Tatăl meu a întrebat-o atunci de ce era atât de distantă iar ea i-a răspuns că din cauza bărbii mele.” A presupus că părul meu facial era un simbol al unei credinţe islamice profunde, iar dacă s-ar fi oferit să îmi strângă mâna, nu aş fi acceptat. „Tatăl meu care ştie că sunt un necredincios, se amuză mereu povestind acea întâmplare”, scrie jurnalisul pentru BBC, potrivit adevărul.ro.

Barba nu este doar un simbol al musulmanilor. Majoritatea crestinilor copti si a calugarilor poarta barba lunga. Citește mai multe pe acest subiect aici

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
20 + 21 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.