De ce nu se strică niciodată apa sfințită. Ce se întâmplă, de fapt

apa sfintita
Sursa foto: Ele.ro

Despre apa sfințită preoţii spun că deţine proprietăţi supranaturale prin intervenţia directă a Duhului sau Spiritului Sfânt.

Cel mai bun argument pentru a susţine sfinţenia acestei ape este faptul că aceasta nu se alterează în timp așa cum se întâmpla cu apa obișnuită și își păstrează calităţile chiar şi un an sau doi, notează Realitatea.net.

Însă, oamenii de ştiinţă susțin că secretul constă în faptul că apa respectivă intră în contact cu argint, prin scufundarea crucii, şi cu busuiocul, ambele având proprietăţi antimicrobiene.

Argintul, introdus chiar pentru scurtă vreme în apă, omoară bacteriile de putrefacţie şi algele microscopice care se află în ea sau creează un mediu în care acestea nu se pot dezvolta.

Busuiocul este şi el cunoscut ca fiind o plantă cu proprietăţi antiseptice, iar cele două, în combinaţie, fac ca apa sfinţită să se conserve mult mai bine.

Electrolizii de argint se utilizează la purificarea apei, deoarece argintul este un metal care are proprietăţi sterilizante şi antiseptice, la fel ca aurul.

Pus în apă, el omoară toate bacteriile şi microbii. Este de ajuns şi o concentraţie foarte mică de argint ca să purifice apa. O parte din argintul metalic trece în apă, iar aceasta nu se strică.

Citește și: Dr. Leon Dănăilă dezvăluie una dintre cele mai banale cauze ale cancerului. Sfaturile pe care ar trebui să le urmăm fiecare!

Ce semnifică apa sfințită pentru lumea creștină

Apa sfinţită, care reprezintă pogorârea lui Dumnezeu la apa Iordanului, are o deosebită însemnătate pentru lumea creştină.

Termenul de „agheasmă“ vine din limba greacă şi înseamnă atât lucrarea de sfinţire a apei, adică slujba în sine, cât şi obiectul sfinţirii, adică apa.

De ce în apa de Bobotează se cufundă în apă o cruce şi un busuioc? Explicaţia ar fi aceea că Iisus Hristos începe la apa Iordanului misiunea Sa de răstignire pe cruce a păcatelor lumii, iar busuiocul, care este o plată aromată, mirositoare, reprezintă participarea naturii întregi, a cosmosului, la minunea Bobotezei.

Realitatea mistică e că rugăciunile preoților ortodocși aduc pogorârea Duhului Sfânt și schimbarea apei din stricăcioasă în nestricăcioasă.

Citește și: Sfaturile călugărului vindecător Mihai Neamţu din Prilog. Cuvintele pe care nu trebuie să le rostim niciodată orice ar fi

Studiul care te pune pe gânduri

Apa sfintita a constituit obiectul a numeroase studii efectuate de-a lungul ultimilor ani. Ultima cercetare efectuata de Institutul de Igiena si Imunologie Aplicata din cadrul Universitatii din Viena distruge practic acest mitul popular despre apa sfințită.

În cadrul acestui studiu, cercetatorii au analizat mai multe mostre de apa sfintita, ridicate de la mai multe lacasuri de cult de pe întreg teritoriul Austriei.

Descoperirea a fost una uimitoare pentru toata lumea, pentru ca, doar un mililitru de astfel de apa, poate contine pana la 62 de milioane de bacterii.

De asemenea, testele au mai aratat ca, în proportie de 86%, esantioanele analizate contineau urme de fecale, precum si bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter.

Toate aceste bacterii au un efect daunator asupra organismului, putand provoca diaree, crampe abdominale si febra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


7 + 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.