Plăcinta cu dovleac este vedeta sezonului și, în plus, foarte sănătoasă. Pentru această reţetă se pot folosi cu succes foile de plăcintă cumpărate din comerţ. În acest fel, veţi scurta timpul de preparare.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu dovleac:
- 300 g făină albă
- 250 g zahăr
- 170 ml ulei
- 125 ml lapte
- 5 ouă
- 1 praf de copt
- 1 zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie sau portocală
- Dovleac ras – un vas de 500 ml
- 100 grame zahăr
Articolul continuă după recomandări:
Citește și: Rețeta pentru cel mai bun dovleac la cuptor. Secretul celei mai bune delicatese de toamnă
Citește și: Salam de biscuiţi în varianta festivă. Îţi vei impresiona musafirii cu un desert tradiţional
Citeşte şi: Rețete de pe vremea bunicii. Cornulete cu smantana, un adevărat deliciu, foarte ușor de preparat
Cum se prepară plăcinta cu dovleac
Pasul 1: Dovleacul ras se pune la călit, iar când începe să se înmoaie, se adaugă zahărul. Se lasă la foc mic până când scade toată zeama, apoi se ia de pe foc şi se pune la răcit. Se poate adăuga scorțișoară sau nuci, după gust.
Pasul 2: Separat se pregătește blatul. Se bat ouăle cu zahărul bine şi se pune încet uleiul, după care se adaugă laptele şi făina.
Se amestecă încontinuu, la început cu mixerul, pentru ca ouăle să se bată bine, iar apoi cu spatula se adaugă făina.
Pasul 3: Alutul se toarnă pe jumătate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit, pentru câteva minute.
Pasul 4: Se scoate aluatul din cuptor și se pune umplutura de dovleac, iar deasupra a doua jumătate din aluat.
Pasul 5: Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei și se presară cu zahăr pudră. Se taie apoi plăcintă cu un cuțit bine ascuțit în cuburi.
Pasul 5: Se dă din nou la cuptor, la foc mediu, pe grătarul din mijloc, pentru aproximativ 45 de minute.
Pasul 6: Când se scoate din cuptor, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să stea aproximativ10 minute. Se stropește apoi cu apă rece și se ține acoperită până se răcește complet.
Poftă bună!