Iată ce trebuie să faci azi cu apa sfințită! E sărbătoare mare pentru creștini

Astăzi e pomenit Sfântul Trifon, unul din marii mucenici care se regăsesc în calendarul creștin-ortodox. Acesta e cunoscut pentru puterea de a alunga duhurile necurate din oameni, pentru dreptatea și buna sa credință care l-au urmărit până la final.

Pe 1 februarie este bine ca pomicultorii, viticultorii și grădinarii să cheme preoții să stropească grădinile și livezile cu apă sfințită.

Agheasma se spune că purifică și îndepărtează insectele dăunătoare. Totodată, astăzi se spune o rugăciune către Sfântul Trifon pentru alungarea spiritelor rele și a gândurilor necurate.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru îndeplinirea dorințelor! Face adevărate minuni celui care o rostește!

Iată care este rugăciunea către Sfântul Trifon, care vă ferește de relele pământului: 

„Pe tine, cela ce ai indrazneala catre Domnul, mijlocitor si rugator pentru sufletele noastre te avem, noi smeritii. Iar acum, in ziua praznicului tau, rugamu-te, cere noua de la Dumnezeu iertare de pacate si izbavire din primejdii, ca sa cantam tie.

Bucura-te, Mare Mucenice Trifon!. O, prealaudate mucenice Trifon, asculta smerita noastra rugaciune, pe care ti-o aducem din toata inima, si ne izbaveste pe noi din boli si din primejdii, pe noi, cei ce cinstim pomenirea ta si marturisim minunile savarsite de tine cu darul Sfantului Duh.

Indrepteaza pasii nostri spre lumina Invierii lui Hristos si ne poarta de grija din inalt, sa nu ne aflam coplesiti de valurile lumii, ci, cu privirea atintita spre Hristos, sa ajungem la tarmul vesniciei si al iubirii descoperite a Sfintei Treimi, cantand din liturghisitoare inimi: Aliluia!”.

De asemenea, având în vedere că este o zi de joi, este bine să nu ne certăm cu cei din jur, să lăsăm în urmă supărările, lucrurile necurate, gândurile despre care știm că nu ne fac bine precum cel de răzbunare.

Sursa: Teo Trandafir

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + 9 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.