Credeți în superstiții? Ce trebuie să faci ca să atragi sporul casei și să scapi de ghinion

matura ghinion spor in casa
Sursa foto: captura Youtube.com

Superstițiile fac parte din viața noastră fie că vrem, fie ca nu vrem. Cele mai multe superstiții sunt legate de casă și nu doar în tradiția noastră ci si la alte popoare, scrie casa-gradina.ro. Credințele străvechi joacă un rol foarte important atunci când vine vorba de binele casei, de bunăstare, de sănătate. Și, cu toate că biserica nu le recunoaște,  lumea crede în ele. Poate și pentru că atunci când vine vorba de protecția locuinței, a familiei, facem tot ce ne stă în puteri pentru binele lor!

În cele ce urmează, ai ocazia să afli ce să faci și ce nu, ca să atragi bunăstarea și norocul asupra casei tale. Cum să atragi sporul casei și de ce să te ferești ca să nu ai parte de ghinion, potrivit Libertatea.ro. Nouă sfaturi importante: 

Sursa foto: pixabay.com

1. Nu luat cu tine o mătură veche dacă te-ai mutat la casa ta! Arunc-o și ia una nouă! Altfel, ai parte de ghinioane și de dezordine în viață.

2. Să nu faci prostia de a împrumuta vreodată mătura de la cineva sau cuiva! Dacă ai pe cineva drag la drum, nu da cu mătura prin casă. Iar de vrei să scapi de oameni care nu-ți fac plăcere, mătură imediat ce-ți ies ei din casă.

3. Nu sprijini niciodată mătura de pat, căci tot răul adunat în ea se va duce în locul tău de odihnă.

4. Nu e bine nici să pui pălăria sau căciula pe pat, fiindcă aduce ghinion. Ai grijă întotdeauna să te dai jos din pat pe aceeași parte pe unde te-ai așezat, ca să-ți fie bine.

5. Nu face patul împreună cu cineva, căci vă veți certa. Îți vei schimba curând domiciliul, dacă pui așternuturile greșit pe pat.

6. Nu arunca gunoiul din casă noaptea și nu bate covoarele după asfințit, căci îți arunci sporul la bani și atragi ghinion.

7. Ai grijă să presari sare pe pragul casei, ca să alungi tot ce-i rău.

8. Când intri în casa cuiva, ai grijă să ieși întotdeauna pe aceeași ușă pe care ai intrat.

9. Dacă se întâmplă să verși ceva pe jos, nu șterge cu piciorul, căci e de rău! Mai multe pe acest subiect aici

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
11 + 18 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.