Sfaturile călugărului vindecător Mihai Neamţu din Prilog. Cuvintele pe care nu trebuie să le rostim niciodată orice ar fi

Calugarul Mihai Neamtu - prilog

Călugărul Mihai Neamțu din Prilog, județul Satu Mare, căruia oamenii îi spuneau Unchiul Mihai, a rămas unul dintre cei mai celebri vindecători din toată ţara. El era vestit pentru minunile sale făcute cu ceaiurile preparate din plante şi multă rugăciune. Se spune că unul dintre pacienţii lui celebri ar fi fost chiar Nicolae Ceauşescu, pe care l-ar fi vindecat de prostată.

Călugarul Mihai Neamtu ținea slujbe la Mănăstirea Bixad și si-a dedicat întreaga viață credinței creștine, îmbogățindu-ne cu o mulțime de sfaturi.

Călugărul Mihai Neamţu s-a născut la 12 octombrie 1924 în satul Prilog, judeţul Satu-Mare. Şi-a dedicat întreaga viaţă credinţei creştine şi a suferit de prigoana comunistă. Acesta a devenit foarte cunoscut în zona Maramureșului și Sătmarului după ce a fost izgonit de comuniști de la Mănăstirea Bixadului.

Din anii 1970, acesta umbla din poartă în poartă prin sate ca să le ofere oamenilor tratamente cu ceaiuri și pilde creștinești ca să depășeasca necazurile. Deși era bolnav, nu se plângea niciodata de nimic.

Zilnic primea sute de oameni bolnavi din toată țara la Prilog. Toţi cei care l-au căutat au fost primiţi, dar călugarul vindecător refuza bani pentru binele pe care-l făcea celor suferinzi.

Îți mai recomandăm să citești:

Citeşte şi: Sfaturile duhovnicilor: Să nu-ţi bârfeşti părinţii nimănui oricât de nevrednici ar fi!

Citeşte şi: “Femeia să aprindă zilnic candela în casă!” Dacă faci asta zilnic intri într-o relație de fidelitate cu Dumnezeu!

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pe care o mamă o poate spune pentru copilul său! Citește-o în fiecare zi 

Vorbele pe care le rostim ne influențează viața! 

Părintele Mihai Neamți spunea că cel mai mare păcat este deznădejdea și că în niciun moment oamenii nu trebuie să își îndrepte fața de la Dumnezeu.

Acesta le spunea oamenilor că vorbele pe care le rostesc îi urmaresc și le influențează viața. Vorbea despre anumite cuvinte care au o încărcătura negativă atât de puternică încât trebuie evitate cu orice preț.

Cuvintele pe care un creștin nu ar trebui să le rosteasca niciodată:

– Blestem;
– Drac;
– Rău;
– Bai;
– Nu pot;
– Nu știu;
– Nu reușesc;
– Nu fac;
– Nu vreau;
– Nu aud;
– De ce ai făcut?;
– Nu a trebuit să faci!;
– Nu ai făcut bine!;
– Am pierdut;
– Am uitat;
– Am stricat;
– Urăsc.

Părintele îi sfătuia pe creștinii care pronunțau aceste cuvinte să spună o rugăciune pentru a șterge efectele pronunțării lor.

Rugăciunea:

„O, Fecioară Maria, concepută fără de prihană strămoșească, roagă-Te pentru noi, care alergăm la Tine, și pentru cei ce nu aleargă. Amin”.

Unchiul Mihai l-a vindecat pe Ceaușescu

Orice boala poate fi vindecată spunea călugărul Mihai, dar el nu recomanda să se renunţe la terapia medicamentoasă. Spunea doar că medicamentele trebuie ajutate cu ceaiuri din natură.

Unchiul Mihai din Prilog a avut foarte mulţi pacienţi dar niciodată nu vrut niciodată să afle exact numărul lor.

Din miile de pacienţi, cel mai important personaj care i-a trecut pragul a fost totuşi Nicolae Ceauşescu, fostul președinte al României.

Poate că aceasta este doar o legendă, însă sunt mulţi oameni care afirmă cu mâna pe inimă ca aşa au stat lucrurile. Nimeni nu are dovezi despre o asemenea întâlnire, însă nu este persoană care să poată nega acest lucru cu argumente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 3 = 6

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.