Atunci când vine vorba despre decongelarea produselor din carne, regulile sunt extreme de clare: odata dezghețată, carnea nu trebuie recongelată sub nicio formă! Spre deosebire de alte tipuri de carne, carnea de pui îngheață foarte repede, dar are nevoie de o lungă perioada de timp să se dezghețe. Una dintre cele mai importante reguli atunci când vine vorba despre dezghețarea cărnii este că decongelarea nu trebuie să fie realizată niciodată în apă clocotita sau prin utilizarea cuptorului cu microunde. Niciodată!
Cum se dezgheață corect carnea de pui
Dacă aveți mai mult timp, carnea congelată este cel mai sănătos să se dezghețe la frigider. Ar trebui să fiți conștienți de faptul că pentru a se dezgheța complet, carnea ar trebui să stea în frigider cel puțin 24 de ore.
De asemenea, puteți să dezghețați carnea de pui în apă rece, însă apa ar trebui să fie schimbată la 30 de minute. Decongelarea la temperatura camerei sau în apă caldă este strict interzisă, deoarece carnea își pierde calitatea. Astfel, riscul de a fi infectată cu bacterii dăunătoare crește la temperaturi ridicate, mai ales, în timpul verii.
Citește și: Ingredientul secret cu care vedetele își mențin silueta. Îl ai și tu în bucătărie
Ce se întâmplă dacă decongelezi carnea de pui în cuptorul cu microunde
O bucată de carne dezghețată la cuptorul cu microunde va avea proprietățile total modificate. Mai mult decât atât, aportul de proteine pe care vom crede că îl asimilăm fiind mult mai redus decât ar fi trebuit să fie, potrivit doctorulzilei.ro.
De asemenea, rețineți că atunci când înghețați carnea, rețineți că trebuie să o puneți la congelat în cantități mici, deoarece odată ce ați dezghețat-o, este total neindicat să o băgați înapoi în congelator.
Iată cum trebuie să procedezi dacă ai cumpărat carne proaspătă și vrei să o congelezi, potrivit lui Chef Sorin:
Citește și: Verifică dacă speli corect vasele. Greșeala din bucătărie care ne îmbolnăvește
„În primul rând, tai carnea în bucăți mai mici, pentru că atunci când vreau să o gătesc să decongelez exact cât îmi trebuie. Iar înainte de a baga la rece carnea, o spăl ca să formeze deasupra un strat de gheată care să o protejeze. Iar carnea trebuie bine înfoliată, în așa fel încât să acopere toată suprafața carnii, să nu aibă nicio porțiune contact cu aerul”, spune Chef Sorin, potrivit foodstory.stirileprotv.ro.