Cum poţi să albeşti pernele şi pilotele îngălbenite cu un simplu truc

perne-ingalbenite
Sursa foto: http://diyeverywhere.com

Pernele şi pilotele se îngălbenesc în timp chiar dacă sunt spălate şi păstrate în cele mai bune condiţii. Mai ales în timpul verii, transpiraţia pătează aşternuturile şi implicit pernele, cauzând neplăcutele pete galbene.

Puteţi albi pernele şi pilotele îngălbenite doar prin spălare. Nu trebuie să apelaţi neapărat la serviciile unei firme specializate pentru a avea din nou aşternuturi albe ca zăpada.

Citeşte şi: Cum să speli prosoapele ca să fie mereu moi şi parfumate. Secretul gospodinei perfecte

Pernele și pilotele îngălbenite, care pot fi curățate la mașină, trebuie spălate cel puțin de două ori pe an și lăsate să se usuce la aer curat pentru a scăpa de mirosuri.

Iată și ingredientele care te ajută să le redai culoarea albă de la început.

– 20 g detergent de rufe sau o capsulă detergent lichid
– 20 ml detergent de vase de calitate
– 15 ml clor sau orice alt înălbitor pe care îl folosești în mod obișnuit
– 10 g de borax pentru rufe

Pune toate aceste ingrediente în mașina de spălat, pune pernele și pilota îngălbenite în cuvă și pornește mașina pe programul obișnuit pentru lenjerie, la o temperatură de 70°C.

Citeşte şi: Cum să ai pahare curate ca lacrima. Cele mai eficiente metode de curățare a…

După ce mașina și-a încheiat programul de spălare, repornește programul de clătire și stoarcere, notează suntsanatoasa.ro.

Pentru a elimina eficient reziduurile de clor şi detergent, este important să repetaţi procesul de clătire de cel puţin două ori. Rezultatele sunt mai bune dacă puneţi la spălat două perde o dată sau o pernă şi o pilotă, în fucţie de mărimea cuvei de la maşina de spălaţi. Adăugaţi pe lângă acestea şi bile anti-scame sau două mingi de tenis curate.

Aceeași metodă prin care albești pernele poate fi folosită cu succes și pentru prosoapele albe îngălbenite sau pentru cearșafurile pătate.

perne albe
Foto: Pixabay.com

Scapă de petele de transpiraţie de pe aşternuturi

In timpul verii, prevenirea impregnarii pernelor cu pete de transpiratie este foarte importanta pentru un somn confortabil. Exista cateva solutii de impiedicare a murdaririi acestor accesorii de pat importante, care nu pot fi spalate saptamanal, fara ca forma sa le fie afectata.

Investeste in fete de perna protectoare din materiale impermeabile, care pot fi spalate frecvent si care nu permit transpiratiei sa penetreze umplutura pernelor.
In noptile caniculare, acopera pernele cu prosoape curate din bumbac, care sa absoarba umiditatea care ar putea sa pateze lenjeria si accesoriile patului, scrie casa.acasa.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + = 12

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.