Cum să speli prosoapele ca să fie mereu moi şi parfumate. Secretul gospodinei perfecte

Foto: Pixabay.com

Prosoapele din baie pot să fie o adevărată carte de vizită pentru gospodine. Spălarea şi întreţinerea lor, ca să fie în permanenţă pufoase şi frumos mirositoare, este însă o adevărată provocare.

Puţine sunt gospodinele care ştiu cum să facă acest lucru. Prin întreţinerea corectă a prosoapelor se face o economie însemnată în bugetul familiei. Acest lucru nu are legătură nici cu detergenţii şi maşinile de spălat scumpe.

Citeşte şi: Cum scoţi petele de pe prosoapele de bucătărie cu ajutorul cuptorului cu microunde. Vor fi ca noi!

Un prosop nu trebuie folosit de mai mult de trei ori deoarece se îmbâcseşte. La fiecare baie sau duş, prin ştergere, pielea umană pierde în medie 10 milioane de celule moarte. Inevitabil, o mare parte dintre acestea rămân pe prosop.

După fiecare utilizare, prosopul trebuie să se usuce foarte bine deoarece mirosul neplăcut este cauzat de bacterii. Acestea găsesc în umezeală mediul ideal de dezvoltare. Instalarea în baie a unui radiator special pentru uscarea prosoapelor este o investiţie rentabilă care se amortizează în timp.

Citeşte şi: Cum îndepărtăm cele mai comune 12 pete. Simplu, fără apă și detergent

La fiecare spălare este esenţial să setaţi temperatura maşinii de spălat la mai mult de 60 de grade. Se elimină astfel toate impurităţile acumulate.

Cum să ai prosoape moi și parfumate

Cel mai simplu truc pentru a avea prosoape moi și parfumate este să le pui, înainte de spălare, la înmuiat în apă rece cu oțet alb (în proporție de 3:1). Lasă-le peste noapte, apoi stoarce-le și spală-le la mașina de spălat, la minim 60 de grade, după cum îți spuneam. Încearcă ca de acum încolo să speli doar prosoape și să nu le mai amesteci cu hainele, notează unica.ro.

Spălate  împreună cu alte haine, prosoapele vor lăsa scame care vor îmbâcsi restul rufelor. Vei scoate astfel din maşina de spălat rufe murdare şi pline de scame.

Citește și: Renunță la detergenții toxici din comerț! Iată cum prepari detergent de casă natural. E simplu, economic şi sănătos

Pentru o spălare optimă este suficient un detergent de calitate şi, opţional, balsam. Nu trebuie să adaugi balsam la fiecare spălare.

PONT: O mare atenţie trebuie acordată şi maşinii de spălat care trebui curăţată periodic. Nu neglijaţi acest aspect doarece bacteriile şi mizeria din cuvă se aşează pe prosoape şi efortul de a le scoate curate va fi în zadar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + = 4

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.