Cum să ai pahare curate ca lacrima. Cele mai eficiente metode de curățare a paharelor

cum se curata corect paharele
Foto: Dengarden

Toate gospodinele știu că, atunci când ai musafiri, pe lângă faptul că trebuie să te asiguri că locuința ta este curată, că ai pregătit cea mai bună mâncare și ai ales cele mai potrivite băuturi, la finalul zilei parca treaba abia începe: ai de trâns prin casă, de spalat vase și o sumedenie de pahare.

Însă o atenție deosebită trebuie acordată curățării paharelor, deoarece materialul din care acestea sunt făcute se numără printre cele mai greu de curățat și este destul de sensibil, chiar și la o simplă atingere cu degetele.

Citește și: Cum să decongelezi carnea în doar 5 minute. Este adevăratul secret al bucătarilor – VIDEO

Însă pentru acelea dintre voi care nu dețin o mașină de spălat vase, care, trebuie să recunoaștem, v-ar ușura semnificativ munca, avem câteva sfaturi extrem de prețioase.

Citește-le mai jos și ține cont de ele data viitoare când speli pahare din sticlă. O să le faci curate ca lacrima!

Paharele din sticlă trebuie spălate cu apă călduţă.

Citește și: 13 moduri neobișnuite în care poți utiliza Coca Cola în casă – VIDEO 

Atunci când speli pahare din sticlă, folosește un burete moale sau o lavetă. Atenție! Este total contraindicat să folosiți sârmă, indiferent cât de murdare ar fi. Nu de alta, dar risați să le zgâriați serios.

Evitați să folosești detergent în execes. Motivul: prea mult degergent de vase ar putea îngreuna precesul de clătire. Și nu vrei să îți îngreunezi munca, nu-i așa?

Pentru a evita apariția petelor cauzate de aburi, cel mai bine este să nu pui paharele la uscat cu gura în jos. Da, știm că asta era deja un obicei pentru tine, însă cel mai bine este ca paharele să fie sterse cu o pânză de calitate, de preferat din bumbac, imediat ce au fost spălate și clătite. Apoi, eventualele urme lăsate de degete se îndepărtează cu un șervețel din hârtie.

Citește și: Motivul pentru care cămăşile de bărbați au nasturi pe dreapta şi cele de femei pe stânga 

Și încă un aspect important: paharele se clătesc întotdeauna cu apă rece!

Este bine ca paharele să fie păstrate în dulap. Însă și mai bine este să le păstrezi și într-o cutie, chiar dacă sunt ferite de praf în dulap.

Dacă nu ați spălat la timp paharele în care musafirii au servit vin roșu sau diferite siropuri ori alte băuturi colorate, s-ar putea ca pe pahare să rămână anumite pete mai greu de îndepărtat. În acest caz este indicat ca în timpul spălării să folosiți și puțină sare de lămâie. Chiar face minuni!

Citește și: Un colț de rai. Locul unic din România unde poţi înota cu delfinii. Puțini români știu această destinație, dar străinii o adoră! – VIDEO 

Depunerile de calcar pe de sticlă sau pahare pot fi ușor îndepărate cu puțin oțet de mere sau cu puțin amoniac dizolvat în apă.

Paharele din cristal cu model trebuie puse la înmuiat pentru câteva zeci de minute în apă cu cu oţet de mere sau sare de lămâie. Toate impuritățile sau depunerile se vor curăța mult mai ușor.

Dacă știți și voi alte trucuri pentru pahare curate la lacrima nu ezitați să ni le scrieți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.