Cele mai romantice destinații turistice din Europa

vacanta in corfu
Sursa foto: pixabay.com

Nu e ușor să alegi cea mai romantică destinație pentru a celebra o relație sau chiar pentru luna de miere. Europa are orașe fascinante, ideale pentru un cuplu deși, poate, ai fi tentat să alegi o insula pentru o destinație alături de perechea ta. Chiar și orașele mari în care mișună milioane de oameni au un farmec aparte și refugii suprinzătoare în care te poți simți excelent.
Dacă te interesează destinațiile populare, topul realizat de Tripadvisor, cel mai mare site de review-uri turistice din lume, îți va fi de real ajutor.

Landia îți prezintă Top cinci cele mai romantice destinații din Europa unde să-ți duci iubita:

1. Paris – Franța. Parisul rămâne favorit în topul destinațiilor romantic din toată lumea. De la podurile pitorești, la cafenele în aer liber, niciun oraș din lume nu e mai romantic decvât Parisul. De-a lungul Senei, un picnic prin vegetația luxuriantă a ”Jardin du Luxemburg” sau un toast la apusul soarelui de pe culmea Montmartre privind cum luminile înnăbușe noaptea ce s-a instalkat în Paris – sunt experiențe la care nimeni nu poate rezista. Parisul este magnific!

2. Veneția – Italia. Veneția este a doua destinație preferată de turiștii aflați în căutarea ce,or mai romantic locuri. Cu arhitectura uimitoare și pasajele misterioase, Veneția este locul ideal în care se pot pierde îndrăgostiții. O cătălotir cu celebra gondolp, cină la lumina lumânărilor savurând mâncărurile din nordul Italiei și o plimbare de seară prin Piața San Marco. Sunt ingredientele pentru o vacanță romantic pe care nu o veți uita prea curând.

3. Nisa – Franța. Dacă sunteți în căutarea unei lumi cosmopolitane, atunci orașul de pe Riviera franceză va fi pe placul vostru. La Nisa veți găsi magazine fabuloase pentru shopping, restaurante cu meniuri mediteraneene care vă vor oferi experiențe unice, având pe fundal azurul Mării Mediteraneene. Nisa este perfecta pentru îndrăgostiți! Piața de flori Cours Saleya, Muzeul Matisse, porturile și galeriile romane aduc culoare unei călătorii în jurul orașului.

4. Budapesta – Ungaria. Buda și Pesta, două părți ale unei capitale fabuloase întinse de o parte și alta a Dunării. Atmosfera, artitectura clădirilor și străzile înguste fac din Parisul Estului una dintre locațiile perfecte pentru plimbare. Iar Insula Margaret, din inima Dunării, aduce șarm unei excursii romantic pe care nu o veți uita.

5. Corfu – Grecia. Începe o frumoasă poveste de dragoste cu cele mai populare insule ioniane. Captivantă, insula Corfu este un loc perfect pentru excursii romantice. Vilele și casele albe, bisericile byzantine și fărtărețele venețiene vă vor face sejurul perfect. Orașul oferă o viață de noapte excitantă pe șarmantele străzi pietruite.

Topul celor mai romantice destinații din Europa întocmit de Tripadvisor pe baza opiniilor turiștilor este completat de Mykonos – Grecia, Rhodos – Grecia, Toscana – Italia, Malorca – Spania, Cannes – Franța, Insula Capri – Italia și Cotswolds – Anglia.

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


3 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.