Cum s-a transformat o baltă cu nămol în una din cele mai vizitate stațiuni turistice din România -VIDEO

Până acum 7 ani în acest loc se afla o baltă cu nămol, dar în ultimii ani Băile Figa au devenit una dintre cele mai îndrăgite stațiuni turistice din România.

Stațiunea Balneară Baile Figa este situată în orașul Beclean din județul Bistrița Năsăud și a fost construită pe locul în care se afla o baltă cu nămol.

Cineva destul de inspirit a observat potențialul acestui loc special și a pus bazele unei stațiuni balneare. În 2010 a avut loc inaugurarea după investiții din fonduri europene, iar Băile Figa sunt acum o stațiune turistică extrem de apreciată atât de români, cât și de străini, cu facilități modern.

Citește și: Cea mai mare plajă urbană din Europa s-a deschis lângă București

Baile Figa
Foto: bailefiga.com

Staţiunea Băile Figa se întinde pe 15 hectare şi este aşezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la trei kilometri distanță de oraşul Beclean, cu intrare de pe Drumul Național 17.
Aici veți găsi nu doar o oază de relaxare, ci și una de sănătate, având în vedere că proprietăţile apei sărate şi a nămolului sunt asemănătoare celor de la Techirghiol. Tot aici și tot din fonduri europene, a fost construit un mini- Aqualand.

Baile Figa Beclean
Foto: bailefiga.com

Stațiunea se remarcă prin multe spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, un centru spa cu o piscină interioară cu apă dulce, jacuzzi, saună, două bazine exterioare uriaşe cu apă dulce şi unul cu apă sărată, un bazin rustic cu nămol, un lac sărat şi un râu leneş, pe care turiştii pot pluti relaxant, pe colace şi barcuţe gonflabile.

Baile Figa
Foto: bailefiga.com

Citește și: Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

În același timp, toboganele cu jet de apă au devenit unul din locurile favorite ale tuturor celor ce se bucură de vacanţe şi timp liber la Băile Figa.

De remarcat este şi punctul de belvedere, unde a fost amenajată o cascadă artificială, loc din care poate fi admirat întregul parc balnear, precum şi împrejurimile împădurite ce înconjoară zona, care oferă un decor natural deosebit acestor locuri frumoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.