Un cuplu trăiește fără mâncare de 9 ani. Ultima dată le-a fost foame în 2008

Un cuplu din Statele Unite ale Americii, Camila Castello și Akahi Ricardo au renunțat să mai mănânce de aproape 10 ani. Ei susțin că au renunțat aproape în totalitate la mâncare deoarece așa trăiesc mai sănătos. Adepți ai breatharianismului, ei pretind că se hrănesc doar de trei ori pe săptămână și atunci doar un fruct sau o legume, relatează Independent.

Cei doi americani le-au spus jurnaliștilor că ultima oară când le fost foame se întâmpla prin 2008, iar de atunci senzația le este străină.

Mai mult, Camila susține că în timp ce era însărcinată cu primul lor copil a mâncat doar de cinci ori într-o lună. Aceasta mai spuen că testele de sânge i-au ieșit perfect, iar copilul s-a născut sănătos.

Citește și: Se va sfârși lumea în octombrie? O teorie spune că misterioasa Planetă Nibiru va lovi Pământul

Ei afirmă că se hrănesc cu ajutorul „energiei care există în univers și în ei înșiși” și astfel sunt „alimentați cosmic”.

Sursa foto: Instagram

Camila și Ricardo susțin că timp de trei ani nu au mâncat deloc, iar acum gustă unele doar la evenimente sociale sau dacă vor câte un fruct.

Cei doi au un băiat de cinci ani și o fetiță de doi ani, dar nu le-au impus copiilor stilul lor de viață, lăsându-I să mănânce tot ce vor.

Aceștia s-au cunoscut în 2005, iar initial erau vegetarieni, după care au ales dieta raw-vegan pentru ca în 2008 să descopere breatharianismul.

Sursa foto: Instagram

Breatharianismul se referă la practica de a susține viața omului, fără a fi nevoie de hrană. Acest concept nu este nou, de mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au scris despre această capacitate. Denumirea vine de la cuvântul „breath”, din engleză, care înseamnă „respirație”.

Citește și: 12 locuri minunate de pe pământ care vor dispărea mai repede decât se credea

Medicii avertizează însă că astfel de practici sunt foarte periculoase și recomandă o dietă sănătoasă, echilibrată, din care să nu lipsească fructele, legumele, cerealele, proteinele, grăsimile nesaturate și lichidele.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
4 + 23 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.