5 cadouri pe care nu ar trebui să le faci niciodată. De câte ori ai greșit până acum?

cadouri pe care să nu le faci niciodată
Sursa foto: pixabay.com / TerriC

Zile de naștere, onomastice, aniversări sau petreceri de casă nouă. Nunți botezuri sau simple petreceri. Mereu suntem puși în sitația de a cumpăra cadouri pentru apropiați sau cei dragi! Fie că este vorba despre un parfum, un ceas sau un set de cafea, de fiecare dată reușim să găsim ceva frumos, despre care sperăm că va fi și pe placul persoanei care va primi darul din partea noastră. Știați, însă, că există o listă cu obiectele pe care nu ar trebui să le faceți niciodată? Iar motivele sunt de la reguli de etichetă, până la superstiții.

Citește și: 7 alimente interzise pe care nu ar trebui să le refuzăm

Landia.ro vă invită mai jos să vedeți o listă cu 5 cadouri pe care nu ar trebui să le faceți niciodată:

Ce cadouri să nu faci niciodată: 1. Mănuși

Cu toate că pot repezenta un cadou extreme de elegant, se crede că mănușile sunt folosite deoseori în ritualuri magice. Se spune că atunci când cineva oferă cadou mănuși, va avea ghinion atât persoana care le-a oferit cât și cea care le-a primit. Dacă, totuși, vrei să faci cuiva cadou o pereche de mănuși dar ești o persoană superstițioasă, asigură-te că vei primi și tu ceva în schimb.

Ce cadouri să nu faci niciodată: 2. Oglindă

Se spune că oglinda primită cadou nu face altceva decât să fure tinerețea și vitalitatea persoanei în a cărei casă ajunge. Așa că ia-ți gândul de la acest dar. În schimb, te poți orienta spre un tabou sau un set pentru bucătărie.

Ce cadouri să nu faci niciodată: 3. Pantofi

Se spune că dacă oferi în dar o pereche de pantofi i-ai dorit celui care îi va încălța să fie cuprins de nefericire. O explicație pentru această ipoteză este aceea că în limba chineză cuvântul „pantof” este sinonim cu „suspin”. Pe de altă parte, superstițiile din țara noastră spun că persoana care oferă cadou o pereche de pantofi va suferi o despărțire definitivă de cea care i-a primit.

Ce cadouri să nu faci niciodată: 4. Perle

În niciun caz să nu le oferi celor dragi bijuterii cu perle. Se spune că aceastea aduc, pe lângă ghinion, pierderi materiale și boli. În schimb, poți face cadou diferite bijuterii cu pietre prețioase.

Citește și: Cum să ai cei mai frumoși tuia de pe strada ta! 

Ce cadouri să nu faci niciodată: 5. Batistă

Cu toate că poate părea un cadou fin, feminin, o batistă oferită în dar este un gest destul de neinspirat. Asta deoarece batistele sunt asociate cu înmormântările.

Indiferent de ce vei alege până la urmă, ține minte că orice cadou trebuie oferit din inimă. Iar dacă este destinat unei persoane de sex feminin, nu uita de flori!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + 8 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.