Tunelul iubirii din Caraș Severin este unul dintre locurile descoperite în ultimii ani în România și a fost introdus recent pe lista comorilor ascunse din Europa. Este locul care atrage foarte mulți îndrăgostiți și fotografi, dar și unul dintre locurile pe care ar trebui să le treci pe lista destinațiilor de week-end din această vară.
Puțini știu că Tunelul iubirii a fost descoperit întâmplător, în februarie 2013, de către doi fotografi amatori din orașul Oțelu Roșu, Florin Avramescu și Mihai Tămășilă.
Tunelul este situat pe calea ferată Caransebeș – Băuțar, între localitățile Obreja și Glimboca. Astăzi, pe calea ferată CaransebeşBăuțar-Bouţari circulă trenuri de pasageri şi de mărfuri, iar pe tronsonul de cale ferată Haţeg-Subcetate circulă temporar doar trenuri de marfă.
Citește și: În acest sat celebru din România poți să-ți cumperi o casă cu un salariu
Citește și: Locuri fabuloase din România pe care ar trebui să le vezi măcar o dată în viață
Fotografii își doreau instantaneee cu un apus de soare pe dealurile din zonă, dar când au ajuns la calea ferată au descoperit Tunelul. Au revenit vara în acel loc și au realizat fotogafiile care au făcut apoi înconjurul internetului și au atras o mulțime de turiști în zonă.
Nici măcar localnicii nu știau de existența fabulosului loc aflat la doar câțiva pași de ei.
De altfel, unul dintre fotografi, a mărturisit jurnaliștilor că după ce au postat fotografiile pe internet mulți au crezut că au fost realizate în faimosul tunel din Ucraina.
Pentru că oamenii nu au crezut că fotografiile au fost realizate în România, mulți s-au dus să vadă locul. Așa a devenit Tunelul românesc al iubirii atracție pentru turiști din România și din străinătate.
Tunelul este foarte căutat de cuplurile de tineri căsătoriți pentru ședințele foto, cât și de către cei pasionați de fotografie.
Citește și: Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic din lume aflat în România
Citește și: 12 locuri minunate de pe pământ care vor dispărea mai repede decât se credea
„Tunelul iubirii”apare pe lista Foursquare cu 28 de obiective puțin cunoscute din Europa care merită vizitate și este unul dintre cele mai romantice locuri din țară.
Inițiativa ”Re-Descoperă Europa”, lansată anul trecut, cu ajutorul aplicației mobile Foursquare, obiective despre care legislativul european ne asigură că este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Un castel de nisip, un buncăr sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice — sunt câteva dintre propuneri, reprezentând atracții pentru toate gusturile.
Fotografiile au fost realizate şi publicate de fotograful Florin Avramescu pe blogul său, pentru a arăta cât de fabulos este acest loc unic din România.