Tocmai m-am mutat în chirie și mi-am pus mâinile în cap când am văzut în ce hal arată cuptorul. Aș fi stat câteva ore să-l curăț, dacă nu știam de acest truc  

După o zi în care am gătit mult, toate știm ce dezastru rămâne în bucătărie. Vase murdare, plită murdară, iar dacă ai pregătit ceva la cuptor, despre interiorul acestuia nici nu mai vorbim.

Indiferent despre ce ar fi vorba, de la grăsime peste tot sau mâncare arsă, și nu vrei să folosești produse toxice din comerț, avem pentru tine o rețetă de curățare bio, cu ingrediente simple pe care orice gospodină le are acasă. Dacă în schimb nu ai acasă ingredientele acestei rețete, le vei găsi ușor în orice magazin.

  1. Bicarbonat de sodiu, otet, apa
    Ingrediente:
  • 1/2 de pahar de bicarbonat de sodiu
  • 100 ml de otet
  • 100 ml de apa

Adaugati in bicarbonat de sodiu 3-4 linguri de apa si amestecati bine. Ar trebui sa obtineti consistenta unei paste. Aplicati detergentul obtinut pe suprafetele interioare ale cuptorului. Lasati să acționeze peste noapte, iar apoi curătați cu grijă. Tot ce mai aveți de făcut este că clătiți cu apă și otet în proportii de 1:1, după care să stergeți totul cu o cârpă.

2. Amoniac si apa
Veti avea nevoie de:

  • 200 ml de amoniac
  • 1 litru de apa

Landia.ro îți mai recomandă: 

Instructiuni:
Încălziți cuptorul la temperatura de 180 °C. Pregatiti un vas mare pentru apa si unul mai mic pentru amoniac. Deschideti geamurile din bucatarie si opriti cuptorul. Asezati in interior vasul cu apa (in partea de jos) si cel cu amoniac (pe plasa metalica) si inchideti usita cuptorului. Dupa 40 de minute puteti inlatura foarte usor toata murdarie cu ajutorul unui burete, scrie bzi.ro. 

Dacă știți și dumneavoastră alte soluții eficiente pentru a curăța cuptorul nu ezitați să ni le scrieți!

 

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
29 + 30 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.