De ce e bine să lași pisica să stea în patul tău. 10 lucruri uimitoare pe care nu le știai

pisica in pat
Sursa foto: Pixabay.com

Dacă ai în casă o pisica, ești cu siguranță o persoană fericită, dar în același timp ești și mai sănătos decât cei care nu dețin o felină. Cercetările au demonstrat ce beneficii uriașe au pentru sănătatea noastră pisicile cu care conviețuim, la casă sau la bloc.

Se știe că în Egiptul Antic pisica era adorată. Mult timp, oamenii de știință au încercat să descopere motivele pentru care egiptenii glorificau pisicile. După mulți ani de cercetări, ei cred că este vorba despre abilitatea pisicii de autovindecare, o abilitate specifică tuturor felinelor.

Vă prezentăm 10 motive pentru care ar trebui să aveți o pisică:

1. Eviți bolile de inimă

Un studiu citat de medicalnewstoday.com arată că persoanele care au o pisică timp de cel puțin 10 ani sunt cu 30% mai puțin predispuse la moarte prematură cauzată de bolile de inimă decât persoanele care nu au pisică.

Citește și: Cu aceste trucuri simple ții la distanță căpușele toată vara

2. Ești mai inteligent

Un al studiu citat de The Telegraph a demonstrat ca persoanele care dețin o pisică sunt mai inteligente și mai educate decât cele care au câini.

3. Îți restabilești mai repede echilibrul emoțional

Dacă ai pierdut o persoană dragă, pisica te va ajuta să treci mai repede peste durerea pricinuită. Pisica te va ajuta să-ți găsești alinarea ținând-o în brațele tale.

Citește și: Ai probleme cu somnul? Cum poți să adormi în 60 de secunde

4. ”Ține loc” emoțional de partener

Pisicile sunt bune imitatoare, motiv pentru care dacă le veți arăta gesturi de tandrețe le vor întoarce înzecit. Un studiu citat de Time arată, astfel, că pentru femei o pisică este echivalentul emoțional al unui partener romantic.

5. Te vindecă de boli

Noi studii susțin că torsul pisicii acționează ca și un aparat terapeutic, care nu doar că regenerează corpul, dar îi și mărește rezistența la boli. S-a demonstrat că torsul accelerează vindecarea oaselor și a organelor, dar aduce și o îmbunătățire importantă a densității lor.

Citește și:  Află rețeta celui mai puternic remediu natural. Îmbunătățește memoria, vederea și auzul

6. Bărbații își vor găsi mai ușor jumătatea

Un sondaj citat de prnewswire.co.uk a arătat ca 90% dintre femei sunt de părere că bărbații care dețin o pisică sunt mai drăguți decât ceilalți.

7 . Luptă cu depresia

Terapeuții recomandă animalele de companie ca modalitate de a lupta și de a trata depresia. Nimeni nu ne iubește necondiționat mai mult decât animalul de companie. Un animal te va asculta vorbind atât cât simți nevoia.

Citește și: Cum poți afla care sunt afecțiunile de care suferi. Urmărește-ți trăsăturile feței!

8. Coleg de antrenament

Dacă faci exerciții alături de pisică, veți avea amândoi beneficii. Joacă-te cu lumina de la o lanternă pe perete sau lasă să atârne o sfoară în timp ce tu îți faci antrenamentul zilnic.
Pisica ta va face un antrenament sănătos urmărind lumina de pe perete, iar tu te vei distra de minune.

9. Te liniștește

Un medic veterinar din Toulouse, Franța, susține că torsul pisicilor calmează și acționeaza ca un medicament fără efecte secundare. Torsul pisicii produce vibrații liniștitoare și beneficii similare cu muzica.

10. Iți îmbunătățesc sistemul imunitar

Nu e doar o credință populară că pisicile simt atunci când îți este rău. Acestea te fac să te simți confortabil și astfel îți ameliorează suferințele. În plus, îți îmbunătățesc și sistemul imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + = 4

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.