Sărbătoare MARE: Sfânta MARIA MICĂ. Ce trebuie să faci pe 8 septembrie ca să ai noroc tot anul

Foto: facebook.com

Sfânta Maria Mică sau Naşterea Maicii Domnului este prăznuită pe 8 septembrie şi este una dintre cele mai mari sărbători ale creştinilor. Este primul praznic din Anul bisericesc, care a debutat la 1 septembrie.

Fecioara Maria s-a născut din parinți foarte înaintați în vârstă, Ioachim si Ana, după mulţi ani de năzuinţă şi adânci rugăciuni. Tatăl ei era din seminția lui David, iar mama ei din cea a lui Aaron.

Sfânta Maria Mică, rodul credinţei nestrămutate şi a rugăciunilor

În tradiţia creştină există legenda potrivit căreia Drepţii Ioachim şi Ana, în vârstă fiind, şi-ar fi dorit nespus de mult un copil. Cum încercările de o viaţă nu au dat roade, rugăciunile au rămas unica lor şansă. Şi Dumnezeu le-a ascultat rugile fierbinţi, dăruindu-le un odor cu chemare dumnezeiască, cu o menire sfântă pe pământ.

Articolul continuă după recomandări

Citeşte şi: Rugăciunea care se rosteşte de Naşterea Maicii Domnului. Aduce linişte sufletului şi bine în casă

Citeşte şi: Rugăciunea făcătoare de minuni! Puterea Maicii Domnului este nemărginită

Citeşte şi: Rugăciunea mamei pentru copiii ei, împărtășită de părintele Iustin Pârvu. Este mai ascultată decât rugăciunea preotului!

Aşa a venit pe lume fiica Părintelui Ceresc, Mama Fiului şi mireasa Duhului Sfânt, Împărăteasa tuturor Sfinţilor, sprijinitoarea păcătoşilor, atotputernica ajutătoare şi rugătoare pentru toţi oamenii, Maica îndumnezeirii şi mântuirii, mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită decât serafimii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care ne miluieşte pe noi.

Sfânta Maria Mică, tradiţii şi superstiţii

În cultura populară există tot felul de superstiţii legate de această zi, în funcţie de zonă. Se spune că nu e voie să se aprindă focul în casă în preajma acestei sărbători, oricât ar fi de frig, fiindcă aduce ghinion şi boală.

Femeile care nu pot avea copii trebuie să se roage pentru dezlegarea pântecelor şi se spune că vor primi pruncul dorit. Şi pentru că Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor, femeile însărcinate se pot ruga pentru o naştere uşoară şi un copil sănătos.

Se mai spune că în fiecare casă trebuie să fie câte o candelă aprinsă pentru alungarea spiritelor rele şi pentru preamărirea Naşterii Fecioarei Maria.

Pe 8 septembrie, bărbaţii nu au voie să meşterească sau să facă treabă prin gospodărie, iar femeile nu au voie să coasă şi să spele rufe pentru a nu atrage răul asupra lor şi a familiilor lor, mai notează sursa citată.

Citeşte şi: Rugăciunea de vineri care te scapă de orice necaz

 Maramureşenii cred că toamna va fi urâtă şi cu precipitaţii dacă plouă pe 8 septembrie. Iar dacă înfloresc merii şi perii, înseamnă că toamna va fi plăcută, iar recoltele se vor culege uşor. Semnele din această zi îi ajută pe oameni să facă prognoze despre următorul an agricol.

De numele Sfintei Maria sunt legate 4 sărbători religioase importante: Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în Biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.