Locuiești la sat și vrei să faci bani frumoși? Iată 5 lucruri pe care le poți face ca să scapi de sărăcie

ulita sat
Sursa foto: Varadia de Mures - Ziare.com

Dacă și tu ești genul de persoană care nu ar da niciodată viața la țară pe cea la oraș, trebuie să știi că poți avea un trai îndestulat și buzunar plin și aici!

De la pregătirea dulcețurilor din flori până la creșterea animalelor din rase tradiționale, satele românești îți oferă destule posibilități de câștig. Trebuie doar să le vezi și să te apuci de treabă, înaintea altora, scriu cei de la A1.ro.

Uite doar cinci moduri în care poți să faci bani frumoși fără să pleci din sat:

1. Crește porci din rase care sunt căutate pentru carnea lor

Porc rasa mangalita / Sursa foto: agrointel.ro

Există rase de porci care îți pot aduce venituri bune chiar dacă – sau tocmai pentru că – sunt crescute în regim gospodăresc. Mangalița e una dintre acestea. Porcul Mangaliţa este o rasă ungurească, se creşte uşor, nu e pretenţios la hrană şi are o rezistenţă mai mare la boli decât celelate rase obişnuite, scrie revista Agro Inteligența. Întrebă orice crescător și îți va spune că animalele se pot întreține cu un minimum de cheltuială.

2. Culege și vinde plante medicinale

Foto: pixabay.com

România este locul ideal unde plantele vindecătoare pot fi cultivate pe suprafețe extinse, iar profitul este asigurat de o valorificare inteligentă a recoltei. Însă producătorii de tratamente naturiste cumpără plante medicinale recoltate și din flora spontană. Spre exemplu, gălbenelele se dau și cu 25 lei kilogramul, dar poti să faci bani si dacă culegi, spre exemplu, măceșe!

3. Cumpără-ți o drujbă și taie lemne

Foto: pixabay.com

În zilele noastre, satele sunt pline devârstnici care nu-și mai pot vedea de gospodărie, ca în tinerețe. Aceștia îi plătesc pe oamenii care sunt în putere ca să le taie lemne pentru iarnă. Dacă și tu vrei să faci bani din asta, trebuie să știi că ai nevoie de drujbe de calitate, care te vor scuti de chinul despicatului lemnelor cu toporul.

4. Fă-te apicultor

Foto: pixabay.com

Piața produselor apicole din România nu și-a atins încă apogeul. Lucrul cu albinele nu este atât de complicat pe cât ai crede, trebuie doar să urmezi niște reguli stricte, și foarte important, să o faci cu pasiune! Atenție, însă! Dacă nu știți nimic despre creșterea albinelor, este bine să începeți doar cu câțiva stupi.

 

5. Prepară oțet și dulceață din trandafiri

Foto: pixabay.com

Cultivă trandafiri și îmbogățește-te. Oțetul obținut din această floare se dă cu 140 lei litrul. Preţul unui borcan de dulceaţă de trandafiri variază între doi şi cinci euro. Iar dacă produsul este bio, atunci se poate cere şi mai mult. În cazul în care marfa este exportată, atunci preţul mai poate creşte încă o dată, susțin jurnaliștii de la Adevărul.

Mai multe informații pe acest subiect, dar și câți bani poti face din aceste activități afli pe a1.ro.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
5 + 18 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.