Sărbătoare mare pe 11 Noiembrie! Ce sărbătoresc creștinii mâine și cum putem scăpa de blesteme în această zi

Sursa foto: captură crestinortodox.ro

Sărbătoare mare pentru creștin-ortodocsi. Pe data de 11 noiembrie este prăznuit Sfântul Mina. Este sfântul care îi ocrotește pe cred creștini și acesta mai poartă denumirea de ”Ocrotitorul celor păgubiți”. Cei care au pierdut bani sau bunuri, dar și cei care vor să îndepărteze gândurile şi faptele rele ale duşmanilor îi pot cere ajutorul.

Sfântul Mare Mucenic și făcător de minuni Mina a trăit între anii 285 – 309 d. Hr. A pătimit și a fost martirizat în timpul marii persecuții a creștinilor, ordonată de împăratul Dioclețian.

Sfântul Mina este sfântul care îi ocrotește pe păgubiți, se arată grabnic ajutător celor nedreptățiți în procese și celor ce au pierdut ceva sau au fost înșelați. Mii de oameni, fiecare cu durerea pierderii a ceva sunt prezenți pe 11 noiembrie, la Biserica „Sfântul Mina” din București, cu credința că vor recăpata ce-au pierdut dacă se roagă la moaștele mucenicului Mina, potrivit crestinortodox.ro.

Citește și: Dealul lui Dumnezeu. Locul din România unde trăiește un animal biblic, unic în lume

Conform vechilor obiceiuri, fetele trebuie să se ducă la biserică să aprindă lumânări, iar apoi să le lipească de sfeşnice cu capătul pe care de obicei îl aprind, asta ar însemna că inimile celor doriţi se vor întoarce spre ele.

Tot în această zi se plătesc sărindare şi acatiste pentru măritiş, pentru împlinirea blestemelor şi aflarea unor taine.

Citește și: Simți că te lovesc probleme peste puterile tale? Rostește aceste trei cuvinte și vei vedea ce se întâmplă 

Din bătrâni se spune că de Sfântul Mina dacă mergi la biserică și aprinzi lumânări, iar apoi le lipești de sfeșnice, gândurile dușmanilor și faptele rele se vor îndepărta. Fetele mai pot plăti sarindare și acatiste pentru măritiș, pentru împlinirea blestemelor și afișarea unor taine.

Cine se roagă la Sfântul Mina

La Sfântul Mina vin să se roage oameni cu diverse probleme. Nu doar cei cau au fost păgubiţi caută să le meargă bine, ci şi cei care vor să îndepărteze gândurile şi faptele rele ale duşmanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + = 7

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.