Un sistem imunitar puternic ajută corpul să lupte împotriva celulelor canceroase şi să împiedice multiplicarea acestora. Cu cât este mai sărac în nutrienţi, cu atât corpul uman va fi mai vulnerabil în faţa celulelor canceroase.
Cu totii avem celule maligne in organism dar sunt eliminate de sistemul imunitar. Cand imunitatea scade, celulele canceroase incep sa se acumuleze si apar tumorile canceroase, potrivit prof. dr. Monica Pop.
Cunoscutul medic oftalmolog a explicat, in cadrul unei emisiuni la TV, de ce scade imunitatea si se ajunge la cancer.
”Imunitatea scazuta ii caracterizeaza pe romani, in mod special. Factorii care duc la scaderea imunitatii sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn si alimentatia, adica lipsa proteinelor. Un medic infectionist spunea ca niciodata sa nu pleci de acasa fara sa mananci proteine, un ou sau putina branza sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu il fac de 8 ani si niciodata nu am avut nicio raceala puternica, nici cand faceam chimioterapie si aveam imunitatea scazuta”, a declarat Prof. dr. Monica Pop, potrivit Doctorul Zilei.
Medicul a vorbit si de perioada in care a luptat cu cancerul si ce ganduri i-a trecut prin minte cand a aflat diagnosticul.
”Cand am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gandit si a fost o mare prostie, era sa nu fac nimic. E o tampenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stari in fata unei asemenea vesti. Era o mare greseala daca persistam in ideea de a nu face nimic”, a mărturisit medicul oftalmolog, conform sursei citate.
Citește și: Alimentul care răspândește cancerul în tot corpul. Renunță la el cât mai rapid
Aceasta a adăugat, potrivit aceleiasi surse, că îi sfătuiește pe cei bolnavi să nu se gândească la boală și să nu vorbească deloc despre boală:
„Apoi, m-am decis sa fac tratamentul, desi nu a fost usor, si nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care ii sfatuiesc pe toti oamenii care au aceasta boala. Sa isi gaseasca o ocupatie, sa nu se gandeasca la boala si sa nu vorbeasca deloc de boala”, a explicat dr. Pop care a tinut sa precizeze ca aceasta maladie nu este incurabila.
Mai multe informații pe acest subiect aflați pe Doctorul Zilei.
! Acest articol are doar un rol informativ. Pentru problemele de sănătate pe care le aveți, vă recomandăm să vă adresați unui medic specialist!!!
Acest site nu furnizeaza sfaturi medicale. Conținutul acestui articol este doar în scop informaţional şi nu înlocuiește sfaturile medicale de specialitate.