Dacă ai această plantă în casă, ar trebui să scapi rapid de ea

Dieffenbachia plante otravitoare
Sursa foto: wikipedia.org

Este o plantă frumoasă și foarte des întâlnită în casele românilor, însă dacă ai copii sau nepoți ori chiar animale de companie ar trebui să o dăruiești altcuiva dacă nu vrei să îți creeze probleme. Dieffenbachia, căci despre ea este vorba, a fost inclusă în diverse topuri ale celor mai otrăvitoare plante.

Dieffenbachia, cunoscută cu numele de trestia de zahăr sălbatică, conține o toxină foarte puternică dacă este ingurgitată și care poate afecta sănătatea sau chiar viața copiilor.

Citește și: Cum sa ai trandafiri infloriti toata vara. 5 trucuri pentru flori superbe

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet în rezervorul de toaletă. Trebuie să vezi acest truc simplu!- VIDEO

Pe internet circulă mai multe povești care arată cât de periculoasă oate fi planta atunci când copiii mănâncă o frunză.

O româncă a povestit pentru Bewomen.ro că limba fiicei ei s-a umflat până aproape de sufocare după ce a mușcat din frunza Trestiei sălbatice.

Dieffenbachia este o specie din zona pădurilor tropicale, este o plantă decorativă care are frunze mari, ovale, alungite, de culoare verde cu pete albe.

Citește și: Casa de vis  la cheie la numai 11.900 de euro. E mică, cochetă și ingenioasă

Seva plantei, rezultată după ruperi sau tăieri este foarte toxică, putând chiar provoca orbirea dacă vă ștergeți la ochi după ce ați intrat în contact cu seva ei. În acest caz, dupa diversele operații făcute asupra ei e necesar să ne spălam bine pe mâini. Totodată trebuie să avem grijă să îi alegem un loc de amplasare la care să nu aibă acces copiii și nici animalele de casă.

Printre cele mai întalnite simptome în cazul intoxicației găsim incapacitatea de articulare a cuvintelor, greața, voma și amețeala.

Altfel, dacă nu aveți copii sau animale sau reușiți să îi stăpâniți, vă rcomandăm să creșteți această plantă.

Citește și: 7 alimente interzise pe care nu ar mai trebui să le refuzăm

Citește și:  Motivul pentru care cămăşile de bărbați au nasturi pe dreapta şi cele de femei pe stânga

Datorita aspectului spectaculos al frunzelor sale, dieffenbachia este o plantă îndrăgită și des utilizată în decorarea caselor și a birourilor sau a spațiilor publice.

Ea poate fi asezata în încăperi mari, luminoase, grădini de iarnă, solitar sau în combinații cu alte plante care au aceleași cerințe față de factorii de mediu, formând aranjamente decorative.

Dieffenbachia este foarte decorativă și căutată datorită foliajului frumos și a tulpinii groase, ce capătă în timp aspectul unui trunchi frumos îmbrăcat cu frunze mari.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


3 + = 11

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.