De ce se vând clementinele cu tot cu frunze

clementine
Sursa foto: Pixabay.com

Clementinele sunt apreciate pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct, ceea ce le face cu atât mai atractive.

Sunt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.

Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere.

Clementinele sunt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut, în anul 1900.

Aceste fructe nu conţin sâmburi, deci ele nu se pot înmulţi decât prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.

Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase.

Pentru a se menţine proapete ele sunt vândute cu frunze.

Iată de ce ar trebui să consumi clementine:

1. Sunt slabe in zahar
Una din cele mai mari beneficii ale clementinelor este ca au un continut scazut de carbohirati, ceea ce inseamna ca nu-ti vor da indexul glicemic peste cap. Le poti consuma in voie, scrie Foodstory.

2. Bogate in potasiu
Potasiul este estential pentru mentinerea unei tensiuni arteriale sanatoase, pentru articulatii, si lupta cu balonarea si migrenele. Daca vrei sa fii in forma maxima, mai ales in sezonul rece, te poti baza pe clementine pentru continutul bogat de potasiu.

3. Sunt slabe in calorii
O clementina are doar 35 calorii, nu are deloc grasimi si este plina de antioxidanti. Daca esti la dieta, clementinele sunt un aliat de nadejde.

4. Au un continut bogat in vitamina C
Ca toate citricele, clementinele sunt si ele o sursa bogata de vitamina C (un singur fruct are 36mg). Avand in vedere ca aceasta vitamina este esentiala pentru sistemul imunitar, piele, par si silueta, merita sa le mananci zilnic.

5. Beta-caroten
Este o forma de vitamina A minunata pentru ochi, piele si inima. Este unul din cei mai puternici antioxidanti pe care ii poti consuma, continut de regula de fructele si legumele portocalii si galbene. Una-doua clementine pe zi te ajuta sa consumi doza zilnica necesara de vitamina A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + = 11

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.