Cum poţi scăpa de mucegaiul din casă definitiv

cum poti scapa de mucegai

În cazul în care vreți să scăpați definitiv de mucegai, însă nu vreți să o faceți prin intermediul produselor chimice, avem pentru dumneavoastră o soluție mai simplă, naturală și extrem de eficientă în lupta cu acest musafir nepoftit din casa dumneavoastră.

Tot ce trebuie să faceți este să respectați rețeta și pașii de mai jos. Puteți apela cu incredere ori de cate ori reapare mucegaiul.

Ingrediente necesare pentru a scăpa de mucegai:  

– un castron mare cu apă fierbinte
– două lingurițe de bicarbonat de sodiu
– o lingură cu detergent de rufe

Cum aplici soluția anti-mucegai

Amesteca toate substantele in castron, ia o periuta de dinti veche, inmoaie-o in amestec si sterge mucegaiul de pe perete, frecând usor.

Sfaturi generale pentru a scăpa de mucegaiul din casă:

  • Aeriseşte: deschiderea ferestrelor, pentru un interval de 4-10 minute, este modul cel mai rapid şi mai eficient de împrospătare a aerului şi de eliminare, totodată, a umidităţii din casă. Aerisirea bruscă este cel mai eficient mod de a schimba complet aerul din casă. Ferestrele basculate ar trebui să stea mai mult timp deschise, aerul din casă ar îngheţa, iar din cauza răcirii puternice a pervazului ar spori riscul să apară apă de condens. Ideal ar fi să deschizi toate ferestrele din casă, fără a închide uşile dintre încăperi, ca să se formeze un curent de aer. În acest caz 2-4 minute de aerisire ar fi de ajuns.
  • Curăţă corect mucegaiul: pentru pereţi cu vopsea lavabilă, gresie, faianţă, lineleu foloseşte o cârpă moale, umedă, nu una uscată (altfel sporii se împrăştie în aer şi se depun în alte locuri); pulverizează o soluţie antimucegai (din magazinele de specialitate) sau şterge suprafeţele cu o cârpă înmuiată într-o soluţie ecologică, făcută chiar de tine: două pliculeţe de bicarbonat de sodiu diluat într-un litru de apă.
  • Lasă lumina aprinsă în baie: întunericul favorizează formarea mucegaiului; după fiecare duş, mai lasă becul aprins câteva minute, până când se aeriseşte complet baia. Covoraşul din cadă să fie din plastic – ţesăturile se usucă greu şi mucegaiurile se culcuşesc în ele.
  • Bucătăria ”lună”: stropii de grăsime, detergent etc. de pe pereţi sunt “mediul de cultură” ideal pentru sporii de mucegai
  • Cumpără dezumidificatoare: cel mai simplu dispozitiv de acest gen conţine pastile din cristale active de clorură de calciu, care absorb excesul de umiditate din aer.

Surse selective: Libertatea.ro, Realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


3 + 8 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.