Cum să ai răcoare acasă dacă nu ai aer condiționat. 7 sfaturi utile și extrem de eficiente

cum sa te racoresti daca nu ai aer contidionat
Sursa foto: pixabay.com

Suntem în plină vară, iar temperaturile ridicate din ultimele zile ți-au cauzat deja un disconfort semnificativ, chiar dacă ai stat doar acasă. Atunci când este caniculă, cea mai bună metodă pentru a ne feri de efectele căldurii este să stăm acasă și să pormin aerul condiționat. Dar ce facem dacă nu avem un aparat de aecst tip instalat în locuință ori suntem prea sensibili și nu îl putem utiliza? Avem câteva soluții pentru tine, numai bune să ai o locuintă răcoroasă, în care să te simți bine chiar și în cele mai toride zile.

Dacă nici tu nu ai aer condiționat acasă, sau te ferești să îl folosești din diferite motive, avem pentru tine câteva trucuri care te vor ajuta să înlături căldura din locuința ta.

Cum să faci răcoare în casă fără aer condiționat:

  1. Acoperă geamurile

Dimineața, imediat ce soarele începe să îți bată în geam, ar fi bine să îți acoperi ferestrele cu jaluzele. Lasă-le trase jos până seara, când soarele va apune. În acest fel, căldura nu va pătrunde atât de ușor în locuința ta. Dacă nu ai jaluzele, poți monta deasupra geamurilor copertine din pânză retractabile, rulouri din diferite textite, dar poți monta pe exteriorul ferestrelor chiar și obloane. Sunt extrem de chic iar efectul lor de umbrire este semnificativ.

cum sa te racoresti daca nu ai aer conditionat
Sursa foto: pixabay.com
  1. Nu găti în timpul zilei

În perioada în care temperaturile de afară sunt foarte ridicate, este indicat, pe cât posibil, să nu gătești în timpul zilei. Flacăra de la aragaz va face să fie și mai cald, iar folosirea cuptorului pentru a găti unele preparate s-ar putea transforma într-un chin atât pentru tine cât și pentru cei dragi. Indicat ar fi să pregătești preparate culinare care nu necesită un timp de gătire îndelungat, și cel mai bine ar fi să faci asta mai spre seară.

Citește și: Cum să ai gazon verde toată vara. Cinci trucuri ușoare

  1. Aerisește suficient

Căldura de afară te oprește să deschizi și cel mai mic geam în timpul zilei, însă noaptea este momentul prefect să aerisești întreaga locuință. Deschide și ușile de la toate camerele pentru a lăsa aerul să circule peste tot.

cum sa te racoresti daca nu ai aer contidionat
Sursa foto: pixabay.com
  1. Evită băile fierbinți

O baie sau un duș fierbinte în timpul zilei nu va face decât să crească temperatura în casa ta. Ar fi bine să lasi această activitate după lăsarea serii, când vei putea aerisi mai ușor.

Citește și: Cu aceste trucuri simple ții la distanță căpușele toată vara

5. Umbrește-ți curtea cu copaci sau viță de vie

Dacă stai la casă, cel mai bine este să ai plantați în curte câțiva copaci și, de ce nu, viță de vie. Sunt practic o barieră naturală care oprește razele soarelui să îți încălzească locuința.

  1. Cumpără-ți un ventilator

Dacă ai încercat deja variantele de mai sus dar temperaturilor de acasă depășesc cu mult pragul tău de confort, ar fi bine să îți cumperi un ventilator. Aceste produse se găsesc în această perioadă peste tot în magazine, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Un ventilator simplu are un preț de pornire de la 50-60 de lei, iar unul performant, cu afișaj electronic, poate ajunte la sume de peste 200 de lei.

Citește și: Vacanța de vară 2017. Alege dintre cele 10 mai frumoase plaje din Europa

  1. Izolație termică

O casă izolată termic este mai răcoroasă vara și mai călduroasă iarna, datorită componentei de transfer termic prin convectie. O investiție semnificativă dar extrem de eficientă. Iar beneficiile le vei simți imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 2 = 7

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.