Dacă stați la casă și aveți o cât de mică curte cu siguranță una dintre cele mai mari dorințe este să aveți un gazon verde luxuriant de primăvara până toamna târziu.
Landia.ro vă prezintă câteva trucuri care vă vor ajuta să aveți gazon verde ca în reviste:
1. Tăierea, esențială pentru un gazon verde
Cea mai importantă operațiune este tăierea, și nu oricum. Gazonul se tunde o dată pe săptămână ca să se îndesească, dar și ca să nu lase să crească buruienile. Firul ierbii trebuie scurtat la jumătate, până cel mult la două treimi, primăvara și toamna. Vara este bine ca firul ierbii să fie lăsat puțin mai lung pentru a putea face față secetei.
De asemenea, este foarte important ca la fiecare tundere să schimbați direcția de tăiere pentru ca firele de iarbă să nu fie presate în același sens.
Citește și: Cum să îngrijeşti corect gazonul în plină vară. Cele trei reguli de aur pentru o grădină superbă
Citește și: Cum sa ai trandafiri infloriti toata vara în gradina. 5 trucuri pentru flori superbe
Citește și: Cum să ai mușcate cu flori bogate. Trucuri care îți vor colora grădina sau balconul

2.Hrănirea gazonului
Un gazon sănătos, deci verde, are nevoie de o hrănire corespunzătoare, cu atît mai mult cu cât este tuns constant și este udat des. Astfel, gazonul trebuie fertilizat o dată la 4-6 săptămâni de primăvara până toamna, în funcție de tipul de îngrășământ pe care îl folosiți. Este foarte importantă hrana în lunile de vară.
Citiți instrucțiunile de pe fertilizați și îl utilizați în consecință.
Pentru a trece bine peste iarnă este importantă și ferilizarea efectuată toamna târziu, cu îngrășăminte speciale pentru sezon.
Citește și: Cum să ai petunii inflorite până în septembrie. Câteva secrete pentru petunii pline cu flori
Citește și: Cum să ai cei mai frumoși tuia de pe strada ta! Care este secretul unei curți ca-n reviste – FOTO
3. Irigarea gazonului
Gazonul are nevoie de foarte multă apă, așadar va trebui să-l udați minim o dată pe zi sau chiar de două ori, dimineața și seara târziu, dacă folosiți sistem de irigare automat.

4. Aerarea și scarificarea gazonului
Un gazon verde are nevoie să respire prin rădăcini și trebuie ajutat. Pentru asta, luați o furcă și faceți găuri în gazon, pe care le umpleți cu nisip. Prin aceste guri apa și îngrășămintele își vor face loc spre rădăcină.
Pe de altă parte, la fel de importantă este scarificarea gazonului, adică îndepărtarea ierbii moarte, uscate. Această operațiune o puteți face cu un scarificator sau pur și simplu cu o greblă, pe care o folosiți fără milă pe toată surafața gazonului.
Citește și: Stropește roșiile cu cenușă, lapte sau drojdie și le scapi de boli. 6 îngrășăminte bio pe care le ai în casă
Citește și: 40 de idei pentru amenajarea balconului. Cum transformi un balcon plictisitor într-o grădină de vis
5. Îndepărtarea buruienilor din gazon
Într-un gazon verde nu au ce căuta alți intruși, adică buruieni, pentru că îi iau din sevă. Unele buruieni pot fi îndepărtate cu ierbicide selective, dar altele doar manual. Așadar, va trebui să rupeți din rădăcină fiecare buruiană apărută în gazon, pentru a preveni înmulțirea lor.
Citește și: Cu aceste trucuri simple ții la distanță căpușele toată vara