Trucuri cu ajutorul cărora faci interiorul mașinii ca nou, cu produse pe care le ai în casă

cu ce cureti tapiteria masinii

Orice persoană care își iubește mașina îi acordă o atenție deosebită, atât în privința reparațiilor, cât și a curățeniei. În acest caz, trebuie să știți că nu aveți nevoie de produse chimice costisitoare și de aspiratoare speciale pentru a face curățenie în interiorul mașinii pe care o îndrăgiți atât de mult.

Citește și: Stropește roșiile cu cenușă, lapte sau drojdie și le scapi de boli. 6 îngrășăminte bio pe care le ai în casă

 Produse de care aveți nevoie pentru curățarea mașinii:

  • – Apă
  • – Spirt sanitar
  • – Oțet alimentar
  • – Bicarbonat de sodiu
  • – Șampon de păr
  • – Hârtie de bucătărie
  • – Șervețele umede universale
  • – Găleată
  • – Sticlă cu pulverizator
  • – Odorizant auto și/ sau uleiuri aromate

1. Interiorul mașinii

Începeți curățenia din interior. Volanul, schimbatorul si interiorul ușilor au nevoie de curățare și dezinfectare. Pentru această operațiune, folosiți apă și spirt în părți egale și umpleți o sticlă cu pulverizator. Pulverizați pe suprafețe, iar apoi ștergeți cu o cârpă care nu lasă scame sau cu hârtie de bucătărie.

2. Torpedoul mașinii

Fiecare șofer acordă o atenție mare torpedoului. În acest caz, soluția cea mai la îndemână o reprezintă șervețelele umede pe care le folosiți usual la curățenia casei.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet în rezervorul de toaletă. Trebuie să vezi acest truc simplu!- VIDEO

Citește și: Ce se întâmplă dacă torni sare în scurgerea de la chiuvetă. Răspunsul te va uimi 

3. Tapițeria mașinii

Tapițeria este de cele mai multe ori cel mai greu de curățat, mai ales dacă aveți copii. Pentru curățarea tapiseriei, aveți nevoie de un amestec din oțet și bicarbonat de sodiu. Amestecați cele două ingredient până când obțineți o pasta, după care o aplicați pe tapiserie. Lăsați să acționeze circa 5 minute și apoi îndepărtați cu o perie. Atenție la firele periei, să nu fie aspre, ca să nu distrugă tapițeria.

4. Alungă mirosul de țigară cu bicarbonat

Dacă fumați în mașină, cu siguranță sunteți în căutarea unei soluții pentru a elimina mirosurile neplăcute. Acum e simplu: presărați bicarbonate de sodium în scrumieră, iar mirosul neplăcut va dispărea, iar aerul va fi proaspăt o bună perioadă. Repetați trucul de câte ori simțiți nevoia.

5. Geamuri, parbriz și lunetă

Pentru a spăla geamurile, parbrizul și luneta, folosiți un amestec din oțet și apă (3 părți de oțet și 1 de apă), pe care le puneți într-o sticlă cu pulverizator pe care o aveți de la alte soluții de curățat. Pulverizați pe geamuri, după care ștergeți cu prosoapele din hârtie de bucătărie sau cu o cârpă. Cu această soluție, geamurile vor fi curate imediat și vor rămâne lucioase mai mult timp.

Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat

Citește și: Cum poți să scapi ușor de țânțari și muște. Cel mai mare coșmar al verii ia sfârșit!

6. Exteriorul

În primul rând, clătiți mașina bine cu apă de sus în jos, pentru a înlătura praful. Dacă nu aveți degresant auto, puteți folosi șampon de păr. Acesta are proprietatea de a înlătura uleiurile și mizeria, ca și șamponul auto.

Aveți nevoie de 2 capace de șampon la 10 litri de apă. Cu această soluție spălați exteriorul mașinii folosindu-vă de o cârpă moale.

În locurile greu accesibile, cum sunt capote și acperișul mașinii, puteți apela la mopul cu care ștergi pardoselile din casă.

7. Luneta și ștergătoarele

În cazul lunetei și a ștergătoarelor de parbriz faceți minuni cu spirtul. Luați o cârpă moale pe care pulverizați câțiva stropi de spirt și veți avea rezultate rapid.

8. Aer plăcut

Împrospătați interiorul mașinii cu uleiuri esențiale cu mirosul preferat. Amestecați 5 picături cu 100 ml apă și pulverizați pe covorașe și scaune.

În plus, odorizantul auto vă va ajuta pe termen lung să păstrați un aer plăcut în mașină.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
3 + 28 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.