Iată câteva trucuri prețioase dacă vrei să păstrezi prospeţimea verdeţurilor peste iarnă

Foto: pixabay.com

Cea mai simplă metodă de a păstra prospeţimea verdeţurilor peste iarnă este congelarea, însă procedeul de a le depozita în punguţe de plastic este total greşit, scrie realitatea.net.

Iată câteva reguli pentru a depozita corect frunzele de pătrunjel, ţelină, mărar sau leuștean timp de trei sau patru luni de zile în congelator:

– se folosesc cutii de plastic, cu capac care se închid bine;

– verdeața pe care o o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă, spălată bine sub jet de apă;

Citește și: Cum să ai mușcate cu flori bogate. Trucuri care îți vor colora grădina sau balconul 

– o cutie bună de congelat este o cutie foarte plină, cu verdeţuri tocate bine şi uniform şi foarte bine scurse de apă. Dacă rămâne apă pe frunze cristalele de gheaţă vor strica calitatea frunzelor.

– pentru a fi sigură că funzele sunt bine uscate, ideal este să ștergeți plantele cu proasoape de bucătărie din hârtie;

– este indicat a se scrie pe cutie ce se află înăuntru, pentru a nu umbla degeaba în cutii;

– în congelator mai pot fi pătrate legături de tarhon, dar și frunze de mentă;

Când foloseşti verdeţurile congelate scoate cu o furculiţa o bucată şi pune-o direct congelată în mâncarea fierbinte, la final.

Citește și: Cum să ai cei mai frumoși tuia de pe strada ta! Care este secretul unei curți ca-n reviste – FOTO

Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat

Eu pun la congelator tot: leușteanu, pătrunjelul cimbrul, cozile de ceapă și cam tot ce poare fi pus. Chiar și conopida se păstrează foarte bine la înghețat, fără niciun fel de opărit. Atenție, însă! Dacă vreți să puneți la congelator păstăi, acestea trebuie opărite mai întâi!”, a declarat o gospodină.

Un truc util: După că ați tocat bine și uniform verdețurile, acestea pot fi puse în tăviţa de cuburi de gheaţă a congelatorului. Atenţie! Dacă faceți acest lucru, tava se va colora şi prinde şi miros, chiar dacă o opăriţi, avertizează infocs.ro. 

După ce se congelează o tură de frunze, le pun în pungi separate pe care scriu ce sunt ca să nu le încurc. Și gata! Când am nevoie de verdeaţă, merg la congelator, iau un cubuleţ din punga şi la gata, i-am dat drumul în ciorbă sau supă sau sos. Las aşa câteva minute apoi amestec uşor cu lingura şi…..este gata de tot”, mai precizează sursa citată.

Citește și: Cum poți să scapi ușor de țânțari și muște. Cel mai mare coșmar al verii ia sfârșit dacă faci asta!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
7 + 9 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.