Reţetă de gogoşari în oțet. Secretul unei gospodine din Ardeal care îţi garantează succesul

Foto: Facebook.com/Muraturi Traditionale Romanesti

Gogoşarii în oţet sunt printre cele mai populare murături. Există zeci de variante, fiecare cu gradul ei de complexitate. Există însă un secret care garantează gogoşari crocanţi.

În fiecare borcan se adaugă câte o foaie de dafin. Aceasta va împiedica gogoşarii să se înmoaie şi va conferi o savoare deosebită produsului.

INGREDIENTE:

5 kilograme de gogoşari
5 litri de apă
1 litru de oţet
2 linguri de ulei (opţional)
sare
zahăr
boabe de piper
boabe de muştar
foi de dafin
hrean

MOD DE PREPARARE

Gogoşarii se spală bine din mai multe ape, se îndepărtează cotoarele şi sâmburii şi se taie în sferturi.
Într-o cratiţă mare se amestecă şi se pun la fiert pe aragaz apa, oţetul, uleiul, sarea, zahărul şi restul mirodeniilor.

Când amestecul începe să dea în clocot se adaugă pe rând bucăţile de gogoşari şi se învârt în saramură până când îşi schimbă culoarea.

Se scot şi se aşează în borcane fără a se presa.

Citeşte şi: Reţetă de castraveţi muraţi cu apă minerală carbogazoasă. Gata în 24 de ore

Citeşte şi: Cea mai rapidă reţetă de bulion. Este gata în 30 de minute

Citește și: Greșeala pe care o facem atunci când punem varza la murat! Iată rețeta corectă

ATENŢIE:

Gogoşarii nu se lasă prea mult la fiert pentru că riscă să se înmoaie.

EXTRA PONT:

În amestec se adaugă zahărul în funcţie de gust. Cine preferă murăturile dulcege va pune mai mult, cine preferă varianta acră va lăsa mai mult oţet.

Când toţi gogoşarii sunt aşezaţi în borcane, se adaugă bucăţile de hrean curăţate şi feliate şi saramura din oală. Cu ajutorul unei linguri puteţi să împărţiţi şi mirodeniile pe care le puneţi în fiecare borcan.

Se apasă uşor cu o lingură de lemn gogoşari pentru ca să iasă aerul şi apoi se capsează borcanele. Se vor pune în cămară, învelite până a doua zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


5 + = 12

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.