Soțul său suferea de o boală gravă și timp de 15 ani nu a mai putut scoate nici măcar un sunet. Într-o zi, acesta a început să articuleze câteva cuvinte. Când soția s-a apropiat de el, a împietrit. „În toți acești ani, doar asta a vrut să-i spună!”

sot si sotie
Sursa foto: Captură video

Erau căsătoriți de 25 de ani, iar ultimii 15 ani au fost un coșmar pentru ei. Și asta pentru că bărbatul a fost diagnosticat cu  ALS, o boală necruțătoare care, în doar cinci ani, l-a făcut incapabil să mai trăiască fără un ventilator pentru respirație.

Din acest motiv, Don  Moir din Ontario, Canada, nu a mai reușit să scoată niciun sunet.

În tot acest timp, soția sa, Lorraine, a decis să-i fie alături și să-i arate că jurămintele făcute la nuntă nu au fost în zadar.

S-au chinuit ani întregi să conunică, până într-o zi când soția a găsit soluția salvatoare. Mick Ebeling și echipa lui de la Not Impossible Labs, o companie care creează obiecte utile pentru persoanele cu dizabilități le-au venit în ajutor, scrie thestar.com, citat de Antena3.

Ei au inventat un dispozitiv care îi permitea lui Don să vorbească cu ochii, foarte repede, pe același sistem al privirii literelor.

Programul simula chiar și o voce! În sfârșit, după 15 ani, Don a putut să-i spună soției sale tot ce își dorise în acești ani.

Soția s-a apropiat de soț, iar acesta i-a șoptit:

„Draga mea Lorraine, nu-mi pot imagina viața fără tine. Tu ești cea care a făcut ca ultimii 25 de ani din viața mea să zboare și esti singura care m-a făcut să-mi suport boala în ultimii 15 ani. De-abia aștept următorii 20 de ani alături de tine. Te iubesc”.

Sursa: Antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.