“Femeia să aprindă zilnic candela în casă!” Dacă faci asta zilnic intri într-o relaţie de fidelitate cu Dumnezeu!

Foto: pixabay.com

Candela aprinsă în casă reprezintă un simbol al credinţei, un simbol al spiritualismului. Preoţii recomandă femeilor să o aprindă zilnic şi explică de ce fac acest lucru.

“Ca preot, recomand tinerelor soţii, care devin stăpâne ale casei soţului şi copiilor săi, să ţină cu multă râvnă de această rânduială. Să aprindă zilnic candela în casă. Primul lucru pe care trebuie să-l facă femeia, când se trezeşte dimineaţa, este să aprindă candela. Când va aprinde candela, se va raporta imediat la Dumnezeu, va face şi o cruce şi, eventual, o scurtă rugăciune pentru soţ, pentru copii şi pentru cei din jur. Începe, astfel, ziua cu binecuvântare, începe ziua cu gândul la Dumnezeu. Iar Dumnezeu nu rămâne dator! Binecuvântarea Lui se va revărsa asupra întregii case şi familii. Zona aceasta de aşezare duhovnicească statornică este cea mai roditoare” spune Părintele Constantin Coman, citat de ortodoxia.me. 

Duhovnicul recomandă aprinderea candelei mai ales femeilor cu educaţie şi spune că flacăra uleiului mirositor le-ar ajuta să lupte împotriva “tentaţiei de a exila pe Dumnezeu în zona speculaţiei teoretice”.

candela
Foto: Ortodoxia.me

Citeşte şi: Rugăciunea făcătoare de minuni! Puterea Maicii Domnului este nemărginită

Preotul susţine că şi-a făcut un obicei din a recomanda achiziţionarea unei candele pentru viitorii soţi, iar soţiei îi dă “canon” să o aprindă în fiecare dimineaţă sau măcar duminicile şi în sărbători.

Citeşte şi: Rugăciunea de vineri care te scapă de orice necaz

“Gestul acesta, repetat zilnic, este un gest întemeietor, o aşează pe femeie într-o relaţie de fidelitate cu Dumnezeu, la care Dumnezeu, cum spuneam, nu va întârzia să răspundă”, a mai spus preotul pentru ortodoxia.me.

Importanţa aprinderii candelei înaintea icoanelor

Urmândul cuvântul lui Hristos: “Eu sunt lumina lumii”, în toate bisericile creştine se ţine în permanenţă câte o candelă aprinsă în faţa icoanelor. Aceasta simbolizează lumina credinţei care ne umple sufletele.

Citeşte şi: Rugăciunea pe care trebuie să o spui în postul ADORMIRII MAICII DOMNULUI, ca să ți se îndeplinească TOATE dorințele

Rugăciune la aprinderea candelei

Prea Sfântă şi Înaltă Treime, primeşte dragostea mea înaintea Ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale, Doamne. Amin

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin

 

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
29 + 22 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.