Gazele la stomac pot fi foarte stânjenitoare şi te pot pune în situaţii neplăcute de multe ori. Pot scăpa de acest neajuns foarte uşor cu câteva remedii ieftine şi eficiente.
Primul simptom al gazelor la stomac este abdomenul balonat, apoi senzaţia de prea-plin şi zgomotele stânjenitoare.
Ca metode de prevenţie a gazelor la stomac se poate adopta un ritm de viaţă mai lent. Se va evita consumul alimentelor cunoscute că duc la acest tip de afecţiune: varza, cartofii, fasolea. Fiecare lingură de mâncare se va mesteca foarte bine şi se va evita (cel puţin pentru o perioadă) consumul băuturilor acidulate.
Citeşte şi: Cum scapi de herpes peste noapte? Medicamentul se află chiar la tine în bucătărie
Un simptom asociat gazelor sunt şi spasmele abdominale care pot fi foarte dureroase.
Ghimbirul previne balonarea
Eficient pentru stimularea digestiei, ghimbirul poate fi consumat sub orice formă. Rădăcina acestei plante stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale.
Poţi consuma planta atât în stare proaspătă (mesteci o jumătate de felie), cât şi sub formă de ceai (fierbi 10 g de ghimbir în 300 ml de apă, timp de zece minute, trei căni pe zi), capsule (două pe zi) sau de tinctură (o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi), notează clicksanatate.ro.
Citeşte şi: Otrava pe care o bei în fiecare zi. Crezi că nu îți face niciun rău …
Apa cu lămâie nu e fiţă
Chiar dacă banala combinaţie de apă cu lămâie este luată în râs în ultima perioadă, este foarte eficientă. Combinaţia de apă cu lămâie, înainte sau după masă, ajută eficient digestia şi astfel sunt eliminate gazele intestinale.
Cărbunele activ, remediu eficient
Cărbunele axctiv sau medicinal este eficient în eliminarea gazelor intestinale graţie calităţii sale de absorbţie. Poţi lua câte două comprimate pe zi, la nevoie.
Plantele aromatice calmează spasmele
Cunoscute mai ales pentru calităţile lor în bucătărie, coriandrul feniculul şi măghiranul sunt de mare ajutor în calmarea spasmelor. Preventiv le puteţi folosi ca şi condimente petru a spori savoarea bucatelor dar şi sub formă de ceai pentru dureri.
Infuzia din aceste plante se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 de mililitri de apă clocotită. Se lasă timp de câteva minute la infuzat şi apo se poate consuma pe parcursul unei întregi zile.
ATENŢIE: Unele ceaiuri pot interfera cu medicamente şi pot duce la apariţia unor complicatii grave. Este bine de ştiut că remediile naturale nu înlocuiesc tratamentele prescrise de medic.