Floarea din fereastră care luptă contra cancerului. Proprietăţile miraculoase ale muşcatei roşii

muscata rosie la fereastra

Mușcata roșie – Geranium este una dintre cele mai frumoase și mai populare plante pe care românii le au la ferestre. Pe lângă frumuseţea ei plină de farmec şi energie, muşcata este şi o fenomenală plantă-medicament.

Puțini știu că mușcata roșie conţine flavonoide, substanţe folositoare în prevenirea şi tratamentul cancerului, datorită proprietăţilor antioxidante puternice.

Mușcata mai are proprietăți antibacteriene, antireumatismale și antiinflamatorii.

“Binecunoscute ca plante de apartament, muşcatele au proprietăţi curative, efecte antitumorale, antibacteriene, antireumatismale şi antiinflamatorii. În scop terapeutic, de la muşcate se folosesc frunzele, rădăcina plantelor bătrâne şi florile”, a explicat pentru Adevărul dr. Daniela Stan, medic de familie.

Medicii ne sfătuiesc însă să cerem sfatul specialiştilor, înainte de începerea oricărui tratament, chiar şi atunci când acestea sunt pe bază de plante şi ni se par inofensive.

CITESTE SI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Mai puternică decât usturoiul!

În medicina populară, muşcata, atât cea sălbatică, din natură, cât şi cea cultivată în ghiveci, se foloseste încă din secolul XVI.

Dintr-o varietate foarte larga de muscate, cel mai mare efect terapeutic îl are muşcata cu frunze mari, palmate, care au un miros puternic şi conin cea mai mare cantitate de fitoncide.

Savanţii au constatat că în lupta cu bacteriile, muşcata depăşeşte puterea usturoiului şi a cepei.

CITESTE SI: Siropul de usturoi de 10 ori mai eficient ca penicilina. Se face acasă foarte SIMPLU…

Ce se folosește de la mușcată

Pentru prepararea reţetelor medicale, se folosesc nu numai frunzele şi florile, dar şi rădăcinile plantelor îmbătrânite, cu tulpinile desfrunzite.

Rădăcinile se spală şi se folosesc imediat sau se usucă şi se păstrează în pungi de hârtie.

Rădăcinile plantei sunt bogate în glucide, amidon, flavonoizi, saponine, substanţe tanante, iar în frunze sunt depozitate acid ascorbic (vitamina C), carotina, ulei eteric, glucoza, alcaloizi, microelemente.

CITESTE SI: Ingredientele care vor transforma apa pe care o beți într-un adevărat medicament

ulei_esential_de_geranium

Reţete de medicina tradiţională

Hipertensiune arterială, tulburări nervoase, iritabilitate

Se ia o lingură de frunze proaspete tocate de geranium, se toarnă cu un pahar de apă clocotită, se ține într-o baie de apă timp de 5 minute. Se lasă pe o oră și se strecoară.

Se administrează câte o lingură de trei ori pe zi cu 15 minute înainte de masă.

Cursul de tratament durează o săptămână.

Nefrolitiaza

Două linguri de frunze de mușcate proaspete tocate care înfloresc cu flori roşii se toarnă cu un pahar de apă clocotită şi se infuzează timp de cel puțin două ore sub capac. Se strecoară, se storc resturile și se administrează câte un sfert de cană de doua ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. Asigurați-vă că urmați dieta, în funcție de pietre. Cursul de tratament durează 10 zile, 10 zile pauza , şi dacă este necesar, repetaţi cursul.

Rinita vasomotorie

A picura în fiecare nară sucul din tulpini de plante, câte 2 picături de cel puțin 4 zile.

Dureri de dinți

A aplica o frunză de Pelargonium pe obraz, pe partea unde doare dinte, pentru 20 de minute. Cu reluarea durerii puteţi repeta.

CITESTE SI: Planta viitorului! Leguma miraculoasă, foarte sănătoasă, crește din nou în România după 20 de ANI…

MUSCATA geranium

Conjunctivita, blefarita

O lingura de frunze sau flori de Pelargonium mărunţite se toarnă cu un pahar de apă clocotita şi se lasă timp de o oră. Se strecoară, se storc resturile și se spală  ochii, puteţi folosi perfuzia pentru comprese.

Dermatite, eczeme

Se toarnă 2 ceşti de apă clocotită asupra 3 linguri de frunze mărunţite sau flori de mușcate, se lasă timp de 2 ore, se strecoară, se stoarce restul. Perfuzia poate fi folosită pentru spălări şi comprese.

CITESTE SI: Cum să ai mușcate cu flori bogate. Trucuri care îți vor colora grădina sau BALCONUL…

Furuncule, ulcere, plăgi purulente

Se toarnă apa clocotită asupra frunzei de muşcată, se răcește și se aplică pe zona afectată a pielii. Asigurați un bandaj . Schimbaţi bandajul de două ori pe zi.

Geranium nu poate fi utilizat dacă sunteți hipersensibil, la o viscozitate mare a sângelui, atonie intestinală.

Surse selective: Adevărul.ro, Ecology.md, Holisterapi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.