Presără o lingură de scorțișoara pe plantele din casă și un lucru uimitor se va întâmpla!

scortisoara pe plante

Scorțișoara are proprietăți incredibile atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe. Datorită aromei sale speciale, scorțișoara este, de asemenea, inclusă adesea în diverse preparate, în special în deserturi.

În plus, acest condiment este foarte util pentru cei care suferă de boli ca hipercolesterolemia sau diabetul.

Datorită versatilității sale, acest condiment extras din arborele numit scorțișor poate fi un aliat de nădejde în grădină.

Iata cum poti utiliza scorțișoara la plantele tale:

Îndepărtează insectele:

– Furnicile detesta scortisoara, asa ca poti adauga in jurul plantelor din gradina ca sa le alunge.

Ajută la creșterea plantelor  

– Dacă vrei să plantezi butași, nu utiliza chimicale pentru a stimula hormonii de înrădăcinare. Aplică pudră de scorțișoară pe tijele răsadurilor pe care vrei să le plantezi. Acest condiment este eficient și, în plus, nu costă mulți bani, așadar nu va trebui să achiziționezi produse chimice scumpe.

Seminte sanatoase

– Scortisoara previne infectarea semintelor cu fungi sau bacterii periculoase din sol. Presar-o pe pamant pentru a te asigura ca acestea nu se vor infesta.

Vindecă plantele rupte

În cazul în care ai tăiat în exces frunzele plantei tale sau ai lezat-o în timp ce îndepărtai buruienile, poți accelera procesul de vindecare cu ajutorul pudrei de scorțișoară. Acest ingredient previne dezvoltarea bolilor, susținând vindecarea naturală a plantelor.

Alungă daunatorii de pe plantele din casă

– Presara scortisoara pe sol si daunatorii vor fugi. De asemenea, dacă observi urme de mucegai sau de ciuperci pe plantele tale, presară puțină scorțișoară măcinată pentru a preveni dezvoltarea și reproducerea acestor organisme nocive.

În plus casa va mirosi frumos.

Surse selective: girly.ro, dozadesanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


3 + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.