Mesajul disperat al unei mame din Cluj, după ce suferința feției ei a fost ignorată la spital: „Nu am dat nimic, nimănui”

Sursa foto: Monitorul de CJ

O tânără mamă din Cluj a lansat un val de atacuri la adresa specialiștilor de la Pediatrie 3, secție din cadrul Spitalului de Copii din Cluj, după ce fetița ei ar fi fost tratată necorespunzător în acest spital.

Femeia spune că fetia ei tușea plămânii și stomacul afară „zi și noapte”, dar a fost tratată cu Tantum verde spray și Maxitrol. În plus, femeia acuză atitudinea cadrelor medicale. Spre exemplu, ea suține că asistenta care se ocupa de caz era „plictisită” și chiar avea un aer de superioritate.

Iată mai jos ce le-a declarat mămica celor de la monitorulcj.ro, cu precizarea că intertitlurile ne aparțin:

Tusea persista, nopți nedormite, epuizare

„Am mers la camera de gardă de la Pedi 3, că deja era Crăciunul, nu aveam la cine apela. Acolo, după trei ore la rând, ne vede o doamnă doctor care inițial nu crede că fetița noastră are probleme.

Mi-a spus că nu a tușit în cabinet. E drept, nu tușise. Am primit Eurespal sirop și aerosol cu Respisun. Venim acasă. După cinci zile de tratament, nicio îmbunătățire. Asta se întâmpla între Crăciun și Anul Nou. Tusea persista, nopți nedormite, epuizare.

În 1 ianuarie cedăm și mergem înapoi la camera de gardă. Ne consultă un medic și nu se aude nimic la plămâni. Laringită o fi. Primim alte medicamente și mergem acasă, facem tratamentul conform indicațiilor”, a decrarat  Simona Rus, potrivit  monitorulcj.ro.

Fetița a fost consultată de șapte pediatri

„Ne-au consultat într-o săptămână, pe numărate, 7 pediatri (fără a număra rezidenții). Nu am dat nimic, nimănui. Poate aș fi dat, ca recunoștință. Acum voi da, cu siguranță, telefoane și scrisori, ca să îi fac cunoscuți pentru neprofesionalism, pentru nepăsare, pentru superioritate, pentru faptul că am primit tratament demn de un spital specializat pe boli ale căilor respiratorii (Tantum verde spray și Maxitrol) timp de patru zile, trântite în mâna mea de către o asistentă plictisită și superioară, ca să i le administrez eu copilului.

Nu i s-a făcut nicio analiză

A tușit în spital de am trezit jumătate din palierul de pacienți. Nu ni s-a făcut nici o analiză pentru că nu era necesar. Suntem la Infecțioase acum pentru cel puțin șapte zile, pe antibiotice, intravenos pentru ca în Pedi 3 nu au fost necesare investigații unui copil de patru ani care își tușea plămânii și stomacul afară zi și noapte, slăbise un kilogram într-o săptămână, făcuse febră și vomase”, a mai spus femeia, potrivit sursei citate.

Poziția spitalului

Călin Lazăr, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii a declarat pentru Monitorul de Cluj că îndată ce va primi o sesizare scrisă din partea mamei, comisia de etică va analiza plângerea și se va căuta o soluție.

Citește declarațiile purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii  și mai multe pe acest subiect AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + = 13

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.