O destinație uimitoare dintre munți. Locul din Transilvania unde soarele răsare de două ori

Sursa foto: City Tours & Events

Tara noastră are peisaje absolut fantastice, locuri pline de mister și legende și localnici extrem de primitori. Însă astăzi am ales să vă prezentăm o locație mai specială, un sat uimitor dintre munți, care  a reuşit să atragă atenţia turiştilor şi să intre în topul celor mai frumoase locuri din Europa. 

Așadar, astăzi vom vorbi despre o localitate din județul Alba. O aşezare renumita pentru istoria sa zbuciumata, arhitectura unică, precum şi pentru peisajul mirific care se deschide cât vezi cu ochii: satul Rimetea.

Citește și: Locul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare an

Localitatea Rimetea este cunoscut drept satul desprins din istorie datorită arhitecturii unice şi peisajului mirific care se desprinde cât vezi cu ochii. Dacă încă nu ai vizitat acest sat uimitor, nu ezita să faci acest lucru, vă îndeamnă cei de la  Romani Buni.

Citește și: Colț de rai. Locul unic din România unde poţi înota cu delfinii. Puțini români știu această destinație, dar străinii o adoră! – VIDEO

La Rimetea, soare răsare de două ori. Aşa spun legendele locului. Că întâi apare timid, în primele ore ale dimineţii, iar apoi, ascuns după Colţii Trascăului, se ridică pentru a doua oară, deasupra unui sat locuit încă din vremea romanilor, conform observator.tv.

Citește și:Imagini fascinante cu locul unde Marea îmbrăţişează Dunărea și cerul – VIDEO

Din istorie pare desprins tot locul. Pe uliţa cea mare, un bătrân se îndreaptă agale spre casele albe cu ferestre verzi sau maronii. În satul dintre munţi, timpul pare încremenit. La propriu. Pe vremea comuniştilor, s-a dat ordin ca nimic să nu mai fie construit şi nimic să nu fie distrus, mai precizează sursa citată.

Sursa foto: Ziarul Unirea

Casele albe cu ferestre verzi, neschimbate de peste 100 de ani, sunt mai puţin cunoscute românilor, însă reprezintă un punct de atracţie pentru turiştii din străinătate, scrie Ziarul Unirea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.